Ultimatum pentru Rusia din partea NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul general al NATO a dat Rusiei un termen limită de 2 august pentru a se conforma Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare sau pentru a face față unor măsuri "credibile și eficiente" de sancțiuni.

"În cazul în care Rusia nu se conformează, răspunsul nostru va fi defensiv, măsurat și coordonat", a declarat Jens Stoltenberg marți la o conferință de presă, în cadrul căreia a discutat, de asemenea, progresele privind obiectivele și planurile pentru apărare. "Există încă o mică fereastră de oportunitate pentru Rusia de a se conforma tratatului, dar devine tot mai mic și mai mic. Dacă tratatul se descompune, responsabilitatea pentru acest lucru este exclusiv Rusiei".

Tratatul INF din 1987 a fost instituit ca o protecție împotriva războiului nuclear. Rusia este acuzată că a încălcat tratatul - o acuzație pe care o respinge cu tărie, în schimb, acuzând SUA că au dezmințit pactul prin desfășurarea unor instalații de apărare antirachetă în Europa de Est.

Măsurile posibile vor fi discutate în cadrul unei reuniuni a miniștrilor apărării al NATO de la Bruxelles, miercuri, a adăugat el.

Când au fost cerute detalii, Stoltenberg a spus: "Răspunsul nostru va fi măsurat, deoarece nu vrem o nouă cursă a înarmărilor. Dar trebuie să ne asigurăm că apărarea noastră rămâne credibilă și eficientă. Aceasta este misiunea NATO."

"Nu pot spune ce vor decide miercuri miniștrii, dar va trebui să răspundem dacă Rusia nu se conformează", a adăugat el. "Unele măsuri pot fi implementate destul de repede, iar altele vor dura mai mult timp".

El a spus că ar putea fi adoptate măsuri noi și nespecificate împotriva Rusiei încă de săptămâna aceasta.

Vezi și: Rusia și-a prelungit șederea în Transnistria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel