UK Defense Intelligence: Rusia modernizează sistemele de apărare antiaeriană din jurul Moscovei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Postul propagandistic rus de televiziune Russia 24 a difuzat recent imagini care arată sisteme Pantsir amplasate pe o râpă de beton armat.
Postul propagandistic rus de televiziune Russia 24 a difuzat recent imagini care arată sisteme Pantsir amplasate pe o râpă de beton armat.

Ca urmare a mai multor atacuri cu drone efectuate de ucraineni împotriva bazelor aeriene Engels și Ryazan în decembrie 2022, Rusia a amplasat sisteme Pantsir-S1 (SA-22) pe acoperișurile clădirilor oficiale din Moscova. În ultimele săptămâni, Rusia a recalibrat poziția apărării sale aeriene cu rază scurtă și medie de acțiune din jurul Moscovei, în încercarea de a se apăra mai eficient împotriva atacurilor cu avioane fără pilot (UAV), relatează Serviciul militar de Informaţii al Marii Britanii.

De la începutul lunii septembrie 2023, sistemele rusești de apărare antiaeriană Pantsir-S1 (SA-22) din jurul Moscovei au fost fotografiate fiind poziţionate pe ''turnuri de apărare antiaeriană'' și rampe din beton armat.

În încercarea disperată de a contracara atacurile cu drone ucrainene, Forţele Armate Ruse construiesc în jurul Moscovei facilităţi de apărare aeriană, investind resurse semnificative în crearea unor aşa-zise ''Flakturm'' (n.r. turnuri fortificate de apărare antiaeriană construire în perioada Germaniei naziste).

După cum reiese din mai multe imaginii publicate pe reţele de socializare, Armata rusă a amplasat sisteme de apărare antiaeriană Pantsir în vârful unor structuri metalice de tip tur aflate în jurul Moscovei.

Scopul acestor structuri este destul de simplu: să facă posibilă amplasarea la o înălţime mai mare a sistemelor de apărare aeriană, cum ar fi Pantsir, mărind raza de acţiune a stației radar.

Un astfel de dig oferă 10 metri în plus, ceea ce înseamnă o creștere a razei de acțiune de la 33 km la 42 km împotriva țintelor aflate la o altitudine de 50 de metri.

Dar, în unele cazuri, aceleași sisteme Pantsir-S1 sunt ridicate pe turnuri speciale, care, în cazul unei înălțimi de 50 de metri, permit deja extinderea razei de acțiune la 58 km, împotriva unei ținte la joasă altitudine.

Anterior, în urma atacurilor bazelor aeriene Engels și Ryazan în decembrie 2022, Rusia a poziționat, de asemenea, sistemele Pantsir-S1 (SA-22) pe acoperișurile clădirilor oficiale din Moscova. Acest lucru este aproape sigur pentru a permite sistemului să detecteze și să angajeze ținte de tip UAV.

Cu toate acestea, probabil că este, de asemenea, destinat să acționeze ca o reasigurare pentru public că autoritățile au amenințarea sub control.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel