UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee

Uniunea Europeană este pregătită să ofere asistenţă Greciei şi Turciei după cutremurul produs în Marea Egee, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

"Gândurile mele sunt la Grecia şi Turcia. Urmărim situaţia şi suntem pregătiţi să oferim asistenţă, în toate modurile posibile", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter, citată de agenția de presă Mediafax.

La rândul său, Janez Lenarcic, comisarul UE pentru Gestionarea Crizelor, a anunţat că Centrul European pentru Coordonarea Reacţiei la Situaţiile de Urgenţă, este "în contact strâns cu autorităţile" din Grecia şi Turcia.

Un cutremur puternic s-a produs vineri în Marea Egee, fiind resimţit în Grecia şi Turcia. Mai multe clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir. Conform bilanţului preliminar, şase persoane au murit, iar alte 257 au fost rănite în urma seismului.

În Grecia s-au înregistrat daune semnificative la clădiri de pe Insula Samos. Potrivit unor surse citate de agenţia de presă Amna, doi copii au murit în oraşul Vathy de pe Insula Samos.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel