UE acuză Turcia, în unanimitate, de 'presiuni migratorii în scopuri politice'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

UE ''respinge cu fermitate utilizarea de către Turcia a presiunii migratorii în scopuri politice'', potrivit unei declaraţii a miniştrilor de interne din blocul comunitar adoptate la încheierea unei reuniuni de urgenţă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei 27 solicită, de asemenea, Turciei ''să pună în aplicare pe deplin prevederile acordului'' din 2016 încheiat cu UE în urma crizei migratorii din 2015. Pentru a încerca să obţină sprijinul occidentalilor în conflictul său cu Siria, Ankara şi-a deschis graniţele pentru migranţii care se află pe teritoriul său.

Peste 10.000 de migranţi au încercat să treacă frontiera de vineri când Turcia a declarat că nu va mai respecta acordul din 2016 cu UE destinat să limiteze afluxul de migranţi în Europa, în schimbul unui ajutor de miliarde de euro.

Cele 27 de state membre ale UE s-au mobilizat pentru a contracara şantajul Ankarei care a decis să-i lase pe migranţi să treacă, reanimând spectrul crizei din 2015: de la începutul săptămânii, responsabilii de la Bruxelles au efectuat vizite în Grecia şi în Turcia, iar pentru miercuri a fost programată o reuniune de urgenţă ministerială la Bruxelles. Astfel, la cinci ani de la afluxul masiv de refugiaţi, UE a consolidat controlul la frontiere, dar rămâne în căutarea unei politici eficiente de azil, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel