Calitatea blindatelor oferite Ucrainei de către Germania este îndoielnică: Multe dintre tancurile Leopard 2 sunt inutilizabile

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Un tanc ucrainean Leopard 2A6 distrus și unul avariat la sud de linia frontului din localitatea Mala Tokmachka, regiunea Zaporojie. Sursa foto: WM BLOOD.
Un tanc ucrainean Leopard 2A6 distrus și unul avariat la sud de linia frontului din localitatea Mala Tokmachka, regiunea Zaporojie. Sursa foto: WM BLOOD.

Cele mai multe dintre tancurile ucrainene Leopard 2A6, care au fost transferate de Germania, nu sunt în prezent pregătite din punct de vedere operațional, a precizat deputatul german Sebastian Schäfer. Acesta  a mărturisit că ,, din păcate, trebuie precizat faptul că Ucraina poate utiliza doar un număr mic de tancuri din totalul celor livrate".

Potrivit deputatului, echipamentele aflate într-o stare tehnică proastă nu sunt folosite pe linia frontului. Acesta susţine că lipsa pieselor de schimb și daunele cauzate de reparațiile de proastă calitate efectuate de mecanicii ucraineni ca sursă a problemelor legate de refacerea echipamentelor avariate.

,,Este nevoie de foarte mult timp pentru reparații, deoarece nu există suficiente piese de schimb adecvate. În opinia mea, este nevoie urgentă de măsuri care să îmbunătățească rapid situația pieselor de schimb'', a spus politicianul german.

,,Există, de asemenea, problema că armata ucraineană încearcă uneori să repare tancurile, ceea ce duce apoi la deteriorarea suplimentară a vehiculelor. Este necesar să se verifice în ce măsură acest lucru poate fi prevenit printr-o mai bună pregătire a mecanicilor sau prin furnizarea de instrucțiuni suplimentare",  a insistat să precizeze Schäfer.

De asemenea, parlamentarul german susține că un alt motiv pentru întârzierile cu repararea vehiculelor blindate este lipsa unor facilități de reparații adecvate în Ucraina.

El notează că, pentru a fi reparate, echipamentele trebuie să fie transportate până în Lituania, unde se află Lithuania Defense Services (LDS) Maintenance Center, un centru militar industrial deţinut în comun de companiile Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și Rheinmetall.

În scrisoarea să, politicianul a făcut apel la companiile din domeniul apărării Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann să dezvolte componentă de infrastructură necesară pentru ca blindatele să fie reparate mult mai uşor în Ucraina

,,Potrivit companiei dumneavoastră, întreținerea primului Marder a fost lansată acum în Lviv. În opinia mea, ar fi urgent necesar să se creeze, de asemenea, posibilitatea de a repara Leopard 2 în Ucraina", scrie Schäfer.

Pe lângă tancurile Leopard 2, armata ucraineană mai operează ale zeci de vehicule de luptă a infanteriei Marder și sisteme de artilerie autopropulsate PzH 2000.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel