Ucraina spune că are și susținerea Marii Britanii într-un eventual conflict cu Rusia. Aderarea la NATO, prioritatea zero a Kievului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Ucraina se simte susţinută de Marea Britanie şi alte ţări din G7 în confruntarea cu Rusia, după o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Acţiunile recente ale Rusiei reprezintă o provocare serioasă pentru securitatea Ucrainei, a membrilor @NATO şi a întregii Europe", a scris preşedintele Zelenski într-o postare pe Twitter."Simţim că Ucraina nu este singură", a adăugat şeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski a mai scris că un plan de acţiune pentru aderarea la NATO reprezintă o prioritate maximă pentru Kiev.

CITEȘTE ȘI: Ucraina afirmă că Pentagonul a informat-o că Armata SUA nu o va abandona în cazul în care Rusia reia agresiunea

Tensiunea în Donbas - scena unui conflict armat încă din 2014 între forţele proguvernamentale ucrainene şi rebeli separatişti susţinuţi de Rusia - s-a amplificat, ambele state acuzându-se reciproc că pregătesc o ofensivă.

După un armistițiu fragil, semnat pe 27 iulie 2020, luptele în Donbas s-au reluat, mai mulți soldați ucraineni fiind uciși de la finalul lunii martie încoace.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova "că-şi arată muşchii" la graniţa cu autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk şi îşi sporeşte prezenţa trupelor în zonă sub acoperirea unor exerciţii militare.

În ultimele zile, Kievul a lansat o intensă activitate diplomatică pe lângă partenerii săi internaţionali, în special SUA şi NATO, pentru a avertiza despre escaladarea situaţiei din estul ţării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel