Ucraina spune că are și susținerea Marii Britanii într-un eventual conflict cu Rusia. Aderarea la NATO, prioritatea zero a Kievului

Tudor Curtifan / 06 apr 2021 / 08:44
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Ucraina se simte susţinută de Marea Britanie şi alte ţări din G7 în confruntarea cu Rusia, după o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Acţiunile recente ale Rusiei reprezintă o provocare serioasă pentru securitatea Ucrainei, a membrilor @NATO şi a întregii Europe", a scris preşedintele Zelenski într-o postare pe Twitter."Simţim că Ucraina nu este singură", a adăugat şeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski a mai scris că un plan de acţiune pentru aderarea la NATO reprezintă o prioritate maximă pentru Kiev.

CITEȘTE ȘI: Ucraina afirmă că Pentagonul a informat-o că Armata SUA nu o va abandona în cazul în care Rusia reia agresiunea

Tensiunea în Donbas - scena unui conflict armat încă din 2014 între forţele proguvernamentale ucrainene şi rebeli separatişti susţinuţi de Rusia - s-a amplificat, ambele state acuzându-se reciproc că pregătesc o ofensivă.

După un armistițiu fragil, semnat pe 27 iulie 2020, luptele în Donbas s-au reluat, mai mulți soldați ucraineni fiind uciși de la finalul lunii martie încoace.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova "că-şi arată muşchii" la graniţa cu autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk şi îşi sporeşte prezenţa trupelor în zonă sub acoperirea unor exerciţii militare.

În ultimele zile, Kievul a lansat o intensă activitate diplomatică pe lângă partenerii săi internaţionali, în special SUA şi NATO, pentru a avertiza despre escaladarea situaţiei din estul ţării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy