Ucraina pune punct scenariului ca „trupe NATO să lupte împotriva Rusiei pe teritoriul ei”. Kuleba: Exclus! Noi nici măcar nu cerem așa ceva

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: NATO
Foto: NATO

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că ţările Alianţei Nord-Atlantice nu vor trimite trupe pe teritoriul Ucrainei înainte de încheierea războiului. 

"Până la încheierea conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei, statele străine nu îşi vor trimite trupele pe teritoriul ţării noastre. În plus, noi nici nu cerem acest lucru", a afirmat Kuleba, citat de Rador. Ministrul a subliniat că, după ce Ucraina va deveni stat membru al Alianţei, brigăzi ucrainene vor fi dislocate în alte ţări NATO, pentru apărarea acestora.

 

De unde a pornit totul? Un fost secretar general al NATO a declarat că nu exclude ca unele țări precum Polonia și statele baltice să trimită individual trupe în Ucraina

 

RBC notează că Anders Rasmussen, fost secretar general al NATO, a declarat recent că unele ţări din cadrul Alianţei ar putea fi dispuse să trimită trupe pe teren în Ucraina, dacă statele membre, inclusiv SUA, nu vor oferi Kievului garanţii tangibile de securitate la summitul care urmează să aibă loc la Vilnius.

Rasmussen a menţionat că a efectuat un turneu în Europa şi la Washington, pentru a evalua schimbările de dispoziţie înainte de începerea summitului NATO din 15 iulie 2023. Potrivit fostului secretar general al NATO, dacă Alianţa nu poate conveni asupra unei căi clare de urmat pentru Ucraina, există posibilitatea ca unele ţări să ia măsuri în mod individual.

"Ştim că Polonia este foarte angajată în furnizarea de asistenţă pentru Ucraina. Iar eu nu aş exclude posibilitatea ca Polonia să se angajeze şi mai puternic în acest context la nivel naţional şi să fie urmată de statele baltice, poate inclusiv în privinţa posibilităţii de a trimite trupe pe teren", a afirmat Rasmussen.

Declarațiile lui Rasmussen au fost preluate masiv de presa de propagandă din Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel