Ucraina mizează pe două milioane de voluntari pentru Apărarea Teritorială

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul ședinței din 11 februarie a Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din Ucraina, secretarul consiliului, Alexei Danilov, a declarat că Forțele de Apărare Teritorială mizează pe aproximativ două milioane de cetățeni ucraineni.

„Aceste două milioane includ în mod direct acei voluntari care sunt acum gata să meargă să apere Ucraina. Ei se înscriu special pentru Apărarea Teritorială care funcționează în regiunea lor, pentru asigurarea funcțiilor  necesare. Acum ne ocupăm foarte intens de aceste probleme. Există o mulțime de provocări. Toate ne sunt cunoscute. Tocmai pentru a depăși aceste provocări, anul trecut  președintele Ucrainei a înaintat Radei Supreme proiectul de lege privind fundamentele rezistenței naționale. Acesta a fost adoptat și a intrat în vigoare pe 1 ianuarie, a declarat Danilov.

Oficialul ucrainean a precizat că în prezent „sunt dislocate batalioane și brigăzi suplimentare” în toate regiunile ucrainene, fără excepție. Aproape toate brigăzile și batalioanele au acum funcțiile de comandanți și de conducere încadrate și lucrează la completarea propriilor structuri cu personalul necesar.

Referitor la recuperarea Donbasului prin utilizarea de către Ucraina a forței armate, Danilov a declarat că „Rusia spune povești”.

“Nu putem face asta, pentru că suntem responsabili pentru populația civilă care se află acum acolo. Dacă trupele [ucrainene] trec acum la ofensivă, imaginați-vă câți oameni pot muri în timpul unei astfel de operații”, a precizat Danilov.

De asemenea, în contextul în care pe 10 februarie Ministerul ucrainean de Externe și-a exprimat protestul privind decizia Federației Ruse de a bloca o parte a Mării Negre, Mării Azov și a strâmtorii Kerci, sub pretextul desfășurării exercițiilor navale, secretarul CSNA a declarat că Ucraina are în prezent acces la porturile sale maritime, iar transportul maritim nu este blocat din cauza exercițiilor militare rusești.

"Astăzi avem acces liber în cele două mări, la Marea Azov și la Marea Neagră. Am primit anterior avertismente [...] dar în prezent nu există astfel de probleme. Dacă vor exista, partenerii noștri ne vor informa”, a subliniat Danilov.

Partea rusă a răspuns cu promptitudine acuzațiilor aduse de MAE ucrainean, declarând că toate exercițiile militare au loc în conformitate cu dreptul internațional și precizând că rutele comerciale nu vor fi blocate pe durata desfășurării acestora.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel