Poroșenko a aprobat legea privind măsurile de protejare a intereselor Ucrainei în Marea Neagră

S.I. Catalin / 12 oct 2018 / 19:26
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret care introduce decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din data de 12 octombrie "Cu privire la măsurile urgente de protejare a intereselor naționale în sudul și estul Ucrainei, în Marea Neagră și Azov și Strâmtoarea Kerch."

Textul Decretului nr. 320/2018, care a intrat în vigoare (de la data publicării) și decizia parțială a Consiliului Securității Naționale și a Apărării din Ucraina au fost publicate vineri după-amiaza pe site-ul președintelui ucrainean, potrivit kyivpost. 

Totodată presăditele Ucrainei a ordonat forţelor militare să răspundă la focul inamicului cu toate armele din dotare.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a emis ordin comandanților Operațiunii Forțelor Combinate din Donbas să deschidă foc de răspuns cu toate armele din dotare pentru a salva viețile luptătorilor ucraineni.

Președintele ucrainean a declarat acest lucru la o întâlnire cu comandanții brigăzilor Forțelor Armate, Gărzii Naționale și Serviciul Frontierei de Stat în timpul unei vizite de lucru în regiunea Hmelnițki, relatează Ukrinform, citat de pagina de rusia.

„Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenarii – atât pentru apărare, cât și pentru o contra-ofensivă eficientă”, citează agenţia declaraţia lui Poroșenko.

„Nu trebuie să cedăm provocărilor în zona desfăşurării Operaţiunii Forțelor Combinate. Totuși, autorizez și ordonez să se folosească toate forțele și mijloacele aflate la dispoziția dumneavoastră în calitate de foc de răspuns, pentru salvarea vieților oamenilor noştri”, a spus președintele ucrainean.

El a subliniat că cererea sa principală este „să nu se renunțe la nicio fărâmă de pământ ucrainean” și să se „salveze fiecare soldat ucrainean”.

„Nu avem dreptul să luptăm cu metode sovietice, când victoria era obținută cu prețul a numeroase pierderi. Armata trebuie să lupte nu cu numărul, ci cu calitate și profesionalism,, a subliniat Poroșenko.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy