Ucraina 'marchează' livrarea de tehnică militară către trupe, inclusiv T-72 și T-64 modernizate, în contextul sărbătorilor naționale

Cătălin Costea |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat ieri, 24 august, desfășurarea ceremoniei de transfer de tehnică și echipamente militare către Forțele Armate Ucrainene, cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului de Stat și a Zilei Independenței Ucrainei, pe 23, respectiv 24 august.

Potrivit comunicatului emis de serviciul de presă al ministerului, unitățile militare ucrainene au primit următoarele tipuri de tehnică militară reparată și modernizată: tancuri T-72 și T-64BV, vehicule de comandă BMP-1KȘ, vehicule sanitare MTLB-S, stații radioreleu R-402, transportoare auto blindate BTR-4E, vehicule blindate ușoare poloneze Oncilla, sisteme de război electronic Bukovel-AD și stații de bruiaj radio R-330KV1M.

În total, a fost predat un număr de 132 de unități de tehnică militară și echipamente de luptă, 38 de unități de tehnică specială și echipamente de comunicații și război electronic și 78 de dispozitive de observare.

2. -imagine fara descriere- (ucraina_armata_trupe_39418300.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (ucraina_tancuri_armata_06477000.jpg)

Comentariul autorului: Autoritățile ucrainene nu reușesc încă să renunțe la metodele sovietice de propagandă internă destinată promovării forței combative a armatei. Activitatea de transfer a avut un caracter exclusiv simbolic-propagandistic, în realitate fiind vorba de toată tehnica militară care a ajuns deja la unitățile militare pe întregul parcurs al anului 2020, după activitățile de reparații sau modernizare.

Contractul pentru achiziționarea transportoarelor auto blindate BTR-4E este în derulare din 2016 și prevedea livrarea a 45 de vehicule pentru Brigada 92 Mecanizată - Ciuguev, din cadrul Comandamentului Operațional “Est”. Acesta a fost finalizat recent, ultimele patru transportoare fiind livrate brigăzii în urmă cu doar două săptămâni.

În ceea ce privește vehicule blindate ușoare poloneze Oncilla, în imaginile făcute publice se disting doar două vehicule, deși planul aprobat de înzestrare a Forțelor Armate în 2020 prevede achiziționarea a 24 de unități, la prețul de aproximativ 250.000 de euro (8,3 milioane grivne) pe unitate.

Este interesant de observat că vehiculul Oncilla este dezvoltat de Polonia pe baza licenței cumpărate de la Ucraina a vehiculului blindat Dozor, proiectat inițial pentru utilizarea în cadrul trupelor de interne.   

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel