Ucraina lovește strategic în Melitopol. Principala cale de aprovizionare a trupelor ruse din oraș a fost distrusă prin acțiuni de cercetare-diversiune

Costea Cătălin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ieri, 12 decembrie, un pod rutier a fost aruncat în aer la periferia orașului ucrainean Melitopol aflat sub controlul forțelor ruse. Primele informații sugerau o lovitură de HIMARS, dar autoritățile locale au început ulterior să vorbească despre posibilitatea ca atacul să fi fost executat cu explozibili amplasați de elemente de cercetare-diversiune ucrainene la bază structurii de rezistență a unui segment al podului.

Aleksei Arestovich, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei, a numit acțiunea un atac asupra „teatrului ostilităților”.

”Nu le oferim (rușilor) posibilitatea de a transfera arme și echipamente militare în timp util. Acum vor trebui să facă un ocol, iar asta este foarte bine pentru că războiul modern nu este despre tone, ci despre ritmuri”, a detaliat acesta.

Mass-media ucraineană și corespondenții militari consideră că atacul asupra podului strategic pregătește o viitoare ofensivă a forțelor ucrainene în regiunea Zaporojie.

De partea cealaltă, Vladimir Rogov, președintele mișcării „Suntem împreună cu Rusia”, a relatat incidentul pe canalul său Telegram. „E zgomot în Melitopol! În jurul orei 21.35, s-au auzit două explozii puternice în Melitopol și în cele mai apropiate suburbii”, a postat acesta.

În mod similar, alte canale Telegram au început să informeze că un pod din satul Konstantinovka, o suburbie în partea de est a Melitopolului, a fost atacat de armata ucraineană folosind sistemele de rachete HIMARS, conform gazeta.ru.

Ulterior, Rogov a revenit cu detalii, precizând că nu a fost vorba de un atac cu rachete, podul din Konstantinovka fiind avariat ca urmare a unei “acțiuni de sabotaj”. „Informațiile despre loviturile de MLRS asupra podului din Melitopol nu sunt confirmate. Potrivit datelor preliminare, teroriștii ucraineni au plantat explozibili lângă pilonul podului”, a scris Rogov.

Acesta a explicat că „teroriștii” au ales podul ca țintă pentru a întrerupe aprovizionarea cu “bunuri vitale către teritoriile eliberate din regiunile Zaporojie și Herson, inclusiv alimente, medicamente și materiale de construcție.”

În videoclipurile postate de Rogov pe canalul Telegram este surprins inclusiv momentul primei explozii, după care se vede starea podului. Judecând după imagini, cel puțin un segment al trecerii rutiere a fost distrus în urma exploziei. Potrivit canalului WarGonzo de pe Telegram, un tronson al podului „s-a prăbușit” dar suprafața drumului ea nu a fost deteriorată.

Pe canalele Telegram pro-ucrainene, podul care leagă Konstantinovka și Melitopol este considerat cea mai mare facilitate de transport din regiune, fiind și principala cale de aprovizionare a trupelor ruse cu echipamente și tehnică  militară.

Ulterior, autoritățile din Zaporojie au confirmat informațiile privind deteriorarea podului, după cum informează RIA Novosti. Administrația locală a declarat că, din informațiile preliminare, cel mai probabil cauza distrugerii segmentului de pod este detonarea unor explozivii amplasați la unii piloni ai podului.

De asemenea, Administrația Melitopol a informat că în prezent traficul pe pod este suspendat, iar “serviciile operaționale lucrează la fața locului.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel