Ucraina lovește în Belgorod / Rușii aduc întăriri în Zaporijjia și Severodonețk. Un depozit de petrol de pe teritoriul Rusiei, în flăcări

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Depozit de petrol rusesc, în flăcări în Belgorod. Foto: Pravda.com.ua
Depozit de petrol rusesc, în flăcări în Belgorod. Foto: Pravda.com.ua

Un depozit de petrol a luat foc sâmbătă în urma unui atac în regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a transmis un oficial local, în contextul înmulţirii loviturilor în această zonă în ultimele zile, relatează Agerpres, care citează AFP.

Update, 15 octombrie, ora19.40: Forțele de ocupație încearcă să consolideze apărarea în teritoriile pe care le dețin.

Astfel, consilierul primarului ucrainean din Mariupol anunță că o coloană de vehicule inamice a fost depistată în Mariupol, îndreptându-se spre Rozivka, regiunea Zaporijjia.

În același timp, forțele Federației Ruse au fost suplimentate în Severodonețk, oraș sub ocupație rusă, anunță publicația NV, care îl citează pe șeful administrației militare din regiune, Oleksandr Striuk.

***

"Încă un bombardament acasă. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol", a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul său de Telegram.

El a publicat o fotografie în care se vede un nor mare de fum negru cum se ridică deasupra unei clădiri în flăcări.

Potrivit oficialului, echipele de intervenţie încearcă să stingă incendiul, dar nu există riscul ca acesta să se propage.

Potrivit unei surse din cadrul echipelor de intervenţie, citată de agenţia de presă publică rusă TASS, depozitul se află în localitatea Razumnoie, din apropiere de oraşul Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume.

 

Rusia acuză Ucraina că a înmulțit atacurile în zonele de frontieră



Rusia a denunţat săptămâna trecută "înmulţirea considerabilă" a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni ruse de la frontieră, printre care Belgorod, dar şi Kursk şi Briansk.

Vineri, o staţie electrică situată în oraşul Belgorod, care până acum era rar atacat, a luat foc după o lovitură venită din Ucraina, ceea ce a dus la întreruperea curentului, potrivit guvernatorului.

Acesta a mai semnalat vineri un bombardament asupra unui sat din regiune şi daune uşoare asupra unor infrastructuri feroviare locale cauzate, în opinia sa, de resturi de rachete ucrainene doborâte de armata rusă.

Joi, un atac ucrainean a dus la explozia unui depozit de muniţie în regiune Belgorod. În aceeaşi zi, ferestrele de la ultimul etaj al unui imobil rezidenţial din oraşul omonim au fost distruse în urma unui atac, fără a exista victime.

O primă pană de curent s-a produs marţi după un atac ucrainean asupra unui post electric în oraşul Şebekino, în aceeaşi regiune. Luni, o femeie de 74 de ani a murit într-un bombardament asupra acestei localităţi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel