Ucraina și Georgia acuză Rusia că a împiedicat operațiuni de căutare și salvare în Marea Neagră și Marea Azov

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ucraina și Georgia s-au plâns la Organizația Maritimă Internațională (IMO) în legătură cu „activitatea ilegală a Rusiei", care se presupune şi interferează cu operațiunile de căutare și salvare din Marea Neagră şi Marea Azov.

Potrivit ambasadei Ucrainei în Marea Britanie, plângerea a fost susținută de delegați din SUA şi din țări membre ale UE.

Kievul a trimis, de asemenea, o obiecție la OMI, acuzând Rusia că „extinde în mod ilegal serviciul de stații radio NAVTEX din regiunea Novorossiysk la Marea Azov și la Strâmtoarea Kerci". Un reprezentant al ambasadei ucrainene la Londra a susținut că informațiile privind siguranța navigației ar trebui să fie transmise exclusiv de postul de radio ucrainean din Berdyansk.

,,Am solicitat OMI să ia în considerare acțiunile unilaterale ale Rusiei, care amenință siguranța navigației", a spus ambasada, potrivit Uawire.org.

Aceasta nu este nici prima, nici ultima plângere din partea Ucrainei din cadrul organizațiilor internaționale privind Marea Azov, Strâmtoarea Kerch și Marea Neagră. Kievul susține că Moscova a îngreunat în mod intenţionat trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci în porturile ucrainene. În noiembrie, Ucraina, Estonia, Lituania și Suedia au cerut Rusiei „să își respecte angajamentele internaționale" și să ofere culoar liber și fără obstacole în porturile ucrainene din Marea Azov.

Moscova a respins toate cererile Kievului ca nefondate și susține că respectă pe deplin obligațiile sale internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel