Ucraina i-a propus României să consolideze cooperarea militară în zona Mării Negre

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina i-a propus României să consolideze cooperarea în sfera navală pentru a „combate mai eficient amenințările comune în regiunea Mării Negre", a declarat, pe 14 februarie, ministrul apărării din Ucraina, Andrei Zagorodniuk, citat de RIA Novosti.

„Ambele părți sunt îngrijorate de acțiunile amenințătoare ale Rusiei în Marea Neagră", scrie oficialul ucrainean pe contul său de Telegram.

Zagorodniuk a declarat că, în cadrul unei întâlniri cu ministrul român al Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, la Conferința de securitate de la Munchen, au discutat despre posibilitatea schimbului de informații despre situația aeriană și maritimă în Marea Neagră, se arată într-un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării.

„Acest lucru ne va ajuta să răspundem mai eficient la amenințările comune din regiune", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, partea ucraineană a propus Bucureștiului să efectueze exerciții militare comune și să extindă activitățile batalionului internațional de inginerie „Tisa".

Zagorodniuk și-a exprimat speranța că partea română va susține dorința Ucrainei de a se alătura Programului Parteneriatului Consolidat al NATO, precizează NewsMaker.

Anterior, Kievul și Tbilisi au trimis o plângere la Organizația Maritimă Internațională despre „activitățile ilegale" ale Rusiei, care se presupune că interferează cu operațiunile de căutare și salvare în Marea Neagră și Azov. După cum se precizează pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în Marea Britanie, acest document a fost susținut de delegații din țările UE și Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel