Ucraina și-a modernizat tancurile T-64. Capacități sporite împotriva tancurilor T-72 folosite de separatiștii proruși

Darius Muresan / 13 feb 2019 / 13:23
T-64, Ucraina
T-64, Ucraina

Armata ucraineană a primit peste 100 de tancuri T-64 modernizate.

Anunțul a fost făcut de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, potrivit janes.com. Acesta a anunțat că tancurile au fost modernizate și se află la „cele mai bune capabilități de luptă”.

Tancurile T-64 au fost modernizate de Kharkiv Armored Plant care este parte a concernului de stat Ukroboronprom. Poroșenko a anunțat într-o postare pe pagina personală de Facebook că din 2018 până în prezent au fost modernizate peste 100 de tancuri T-64, suficiente pentru a echipa o brigadă completă de tancuri.

Președintele Ucrainei a mai transmis că au fost securizate comunicațiile digitale, dar și navigația prin satelit, lăudând „specialiștii apărării din Ucraina”.

Într-un comunicat de presă, Ukroboronprom explică faptul că „modernizarea modelului T-64 permite o extindere semnificativă a capacităților de luptă”. Ucrainenii precizează că noile echipamente îmbunătățesc semnificativ vizibilitatea pe timpul nopții. Compania arată că noile modernizări permit identificarea mult mai ușoară a tunurilor inamice de calibrul 125mm, în orice condiții meteorologice. Potrivit sursei citate, se pare că ucrainenii se referă la tancurile rusești T-72 folosite de separatiștii proruși în conflictul din estul țării. 

T-64 este un tanc dezvoltat în URSS și folosit de sovietici în timpul Războiului Rece. Tancul nu fost exportat, fiind considerat la vremea respectivă un model avansat. După prăbușirea Uniunii Sovietice, tancurile T-64 au fost preluat de Rusia, Ucraina și Uzbekistan.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy