Ucraina e gata să garanteze că nu va lovi cu rachete ATACMS teritoriul Rusiei. „Avem suficiente ținte ruse în teritoriile ocupate”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem HIMARS donat Ucraina, capabil să integreze atât rachete GLSDB, cât și ATACMS. Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei
Sistem HIMARS donat Ucraina, capabil să integreze atât rachete GLSDB, cât și ATACMS. Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ucraina este gata să garanteze că rachetele cu rază lungă de acțiune nu vor ataca teritoriul Rusiei - Forțele Armate spun că au suficiente ținte în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei.

„Dacă am avea ocazia să lovim la o distanță de 300 km, Armata rusă ar fi în dificultate și ar fi un pas spre victorie.

Ucraina este gata să ofere garanții că armele dumneavoastră nu vor fi implicate în atacuri pe teritoriul Rusiei. Avem suficiente ținte pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei și suntem gata să coordonăm ținte cu partenerii noștri”, a spus ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, citat de Ukrinform.

Reznikov a adăugat că, pentru a câștiga, Ucraina trebuie să preia „inițiativa strategică”.

Amintim că presa americană precizează că în viitorul pachet de asistență militară, e foarte probabil ca SUA să trimită Ucrainei și rachete GLSDB  (The Ground Launched Small Diameter Bomb), dar și ATACMS cu rază de 300 kilometri.

Atât GLSDB, cât și ATACMS pot fi lansate de pe celebrele lansatoare multiple HIMARS, devenit coșmarul Rusiei în Ucraina.

Totodată, Reznikov a îndemnat partenerii să ajute la stabilirea apărării antirachetă cât mai curând posibil, subliniind dorința de a obține cât mai repede Patriot și SAMP/T, împreună cu livrarea noilor IRIS-T și NASAMS.

 

Ucraina anunță că MAMBA va fi dislocat în următoarele două luni

 

1. Sistem MAM... (sistem-mamba-sampt_83964700.jpg)

Sistem antiaerian MAMBA

În plus, Reznikov a subliniat nevoia de tancuri și vehicule blindate. Potrivit acestuia, acest lucru va face posibilă crearea unui pumn blindat pentru a sparge apărarea rusă.

El a mai menționat că este nevoie de creșterea numărului de artilerie și obuze și arme capabile să depășească și să distrugă mijloacele de război radio-electronic și de apărare antiaeriană de care agresorul le deține în ciuda sancțiunilor.

Potrivit ministrului italian de externe Antonio Tajani, sistemul de rachete antiaeriene MAMBA (SAMP/T), pe care Roma și Parisul intenționează să îl transfere în Ucraina, poate fi dislocat în termen de două luni.

Într-un interviu acordat canalului Rai TV, șeful Ministerului de Externe italian a mai declarat că  Federația Rusă „cu siguranță va căuta o cale de ieșire” din situația actuală. Comunitatea internațională ar trebui să „să depună eforturi pentru a proteja independența Ucrainei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel