Ucraina doreşte dezvoltarea capabilităţilor militare la standarde NATO

Cristian Soare / 02 aug 2018 / 18:38
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a subliniat importanța primordială a participării militarilor din forțele armate ale țării la exercițiile NATO pentru a spori gradul de pregătire și compatibilitate cu țările membre ale Alianței Nord Atlantice.

"Armata ucraineană participă la exercițiul NATO Noble Partner 2018, care a început astăzi în Georgia. Atât Ucraina, cât și Georgia au simțit pe deplin agresiunea militară a Federației Ruse, astfel încât sporirea pregătirii și compatibilității cu țările membre NATO și cu partenerii săi este extrem de importantă pentru Forțele Armate", a scris Poroșenko ,miercuri, 1 august, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Petro Poroșenko a menționat, de asemenea, că exercițiile Noble Partner 2018, precum și Breeze 2018, care au avut loc recent în Ucraina, contribuie în mod semnificativ la menținerea unui mediu stabil și sigur în regiunea Mării Negre, potrivit interfax-ukraine.

Exercițiile militare multinaționale ale țărilor și partenerilor NATO, Noble Partner 2018, au început în Georgia pe 1 august.

Aproximativ 3.000 de militari din 13 țări vor participa la exercițiile care vor dura până pe 15 august. În special, acestea includ Georgia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Estonia, Franța, Lituania, Polonia, Norvegia, Turcia, Ucraina, Azerbaidjan și Armenia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy