Ucraina construiește pe Insula Șerpilor o stație care va fi inclusă în sistemul internațional pentru siguranța traficului naval GMDSS

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 2 decembrie, portalul ucrainean mil.in.ua a informat că pe Insula Șerpilor va fi construită o stație de bază care va intra în compunerea Sistemul global de alertă și siguranță maritimă (Global Maritime Distress and Safety System - GMDSS) de zonă maritimă A1.

Potrivit sursei, implementarea proiectului va consolida poziția Ucrainei în domeniul siguranței maritime în Marea Neagră, în conformitate cu acordurile internaționale și cu cerințele Organizației Maritime Internaționale (OMI).

Facilitatea care urmează să fie construită pe Insula Șerpilor constă într-un turn de telecomunicații, un container tehnologic în care este inclusă aparatura, un panou de distribuție, un generator electric diesel și un sistem de panouri solare.

Costul lucrărilor este de aproximativ două milioane de euro, iar pentru realizarea acestora au licitat companiile ucrainene Scientific and Production Union of Conceptual Construction SRL și Aria Production and Commercial Company SRL.

Conform caietului de sarcini, realizarea stației trebuie finalizată până la 31 decembrie 2022.

O stație similară a fost dată în funcțiune la începutul lunii noiembrie, în Odessa, cu ocazia deschiderii după modernizare a Centrului de stat pentru coordonarea salvării maritime (DMRKȚ) și a Centrului pentru gestionarea operațiilor de căutare-salvare și stației radio de coastă  (KP "MPRS") din Odessa.

Comentariul autorului: Dincolo de reticența care ar putea fi resimțită față de exploatarea Insulei șerpilor de către Ucraina, extinderea rețelei GMDSS în zona de vărsare a Dunării în Marea Neagră reprezintă un beneficiu și pentru România, contribuind semnificativ la siguranța desfășurării traficului naval și la facilitarea intervențiilor pentru salvarea navelor aflate în dificultate.

Din punct de vedere tehnic, Zona Maritimă A1 reprezintă o zonă care beneficiază de acoperirea radio a cel puțin unei stații de coastă în banda de frecvențe VHF, în care sunt disponibile servicii continue de alertă digitală (Canal 70 / 156.525 MHz) și servicii de radiotelefonie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel