Ucraina clarifică dezinformările ruse: Armata nu a efectuat nicio ofensivă // Separatiștii evacuează civili din Donbas în Rusia

Armata Ucrainei, comemorându-i pe soldații căzuți în Donbas, sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Armata Ucrainei, comemorându-i pe soldații căzuți în Donbas, sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a clarificat informațiile venite din Federația Rusă cu privire la o așa-zisă ofensivă a Armatei ucrainene în Donbas, estul țării.

 

Poziția șefului diplomației ucrainene vine după ce ieri am avut parte de cele mai ample ciocniri din 2015 încoace, între separatiștii pro-ruși, susținuți de Rusia și forțele armate ucrainene.

„Respingem categoric dezinformările rusești cu privire la presupuse operațiuni ofesive ale Ucrainei sau acte de saboraj la instalații de producție chimică. Ucraina nu desfășoară și nici nu planifică acțiuni ofensive în Donbas. Suntem angajați pe deplin doar pe soluționarea conflictului pe cale diplomatică”, a transmis Dimitro Kuleba.

Tot azi președintele rus Vladimir Putin a cerut azi revenirea la masa tratativelor după ce tensiunile în estul Ucrainei au escaladat. 

De precizat că separatiștii pro-ruși au anunțat evacuarea civililor către Federația Rusă din zonele pe care aceștia le controlează în Doneţk şi Lugansk. Aceștia acuză Armata ucraineană de reluarea luptelor, în pofida faptului că Ucraina a prezentat numeroase dovezi care atestă atacuri ale separatiștilor împotriva obiectivelor civile, inclusiv o grădiniță.

Pe de altă parte ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunțat că estimările privind trupele ruse desfășurate la granița Ucrainei sunt între 169.000 și 190.000, o creștere semnificativă de la 30 ianuarie când estimările arătau aproximativ 100.000 militari ruși comasați la granița Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel