Ucraina atenționează că retragerea trupelor ruse din zona Kievului şi Cernigovului nu înseamnă încetarea focului

Darius Muresan |
Data publicării:

Dezescaladarea în zona Kievului şi Cernigovului nu înseamnă încetarea focului, a declarat marţi după-amiază Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse la negocierile cu Ucraina la Istanbul, potrivit Agerpres, care citează agenţiile de presă ruse Interfax şi TASS, după ce ministrul adjunct al apărării, Aleksandr Fomin, care face parte din delegaţie, a anunţat că Moscova 'îşi va reduce radical activitatea sa militară în direcţia Kiev şi Cernigov', în nordul Ucrainei.

'Noi am formulat din partea noastră două mari măsuri ca răspuns. Prima se referă la o dezescaladare militară treptată în două direcţii: Kiev şi Cernigov. Aceasta nu este o încetare a focului, dar este dorinţa noastră de a se ajunge treptat la o detensionare a conflictului cel puţin în aceste zone', a declarat Medinski, consilier al preşedintelui Vladimir Putin, într-un interviu pentru RT.

Medinski a spus că partea rusă a perceput propunerile făcute marţi de Kiev la negocierile de la Istanbul drept un pas care vine în întâmpinarea Rusiei.

'Rusia a făcut doi paşi imenşi spre pace. Aşteptăm din partea Ucrainei un gest de întâmpinare şi considerăm primele lor propuneri în scris drept un pas în întâmpinarea noastră, ceea ce reprezintă un fapt pozitiv, fără îndoială', a afirmat negociatorul-şef rus.

În finalul negocierilor de marţi care au avut loc în palatul Dolmabahçe din Istanbul, Medinski a spus că acestea au fost 'discuţii substanţiale' şi că propunerile 'clare' ale Ucrainei în vederea unui acord vor fi 'studiate în scurt timp şi supuse atenţiei' preşedintelui Vladimir Putin, conform AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel