Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate

Eduard Pascu / 28 ian 2020 / 09:26

Forțele armate ucrainene au primit primele 15 tancuri de luptă T-72AMT (MBT), modernizate, a anunțat Ukrainian Logistics Command pe pagina sa de Facebook, transmite Jane.

Ukrainian Logistics Command a spus că alte 10 tancuri T-72AMT vor fi livrate până la sfârșitul lunii ianuarie, iar alte șase în februarie. Acestea sunt suficiente pentru a echipa un batalion de tancuri.

T-72AMT se bazează pe standardul tancului T-72, modernizat de Uzina de blindate de la Kiev, după care sunt transportate pe calea ferată către unitatea militară respectivă, a adăugat comandamentul logistic.

Această livrare este o continuare a modernizărilor tancurilor T-64 și T-80, care a început în 2017 prin instalarea de obiective termice și sisteme de comunicații sigure ca parte a întreținerii periodice.

T-72AMT este rezultatul modernizărilor mai extinse pe care le-a dezvoltat industria ucraineană și include o armură reactivă explozivă (ERA) montată pe turelă. Acest sistem a fost testat de forțele ucrainene care luptă în regiunea Donbass

Motorul V-46 a fost înlocuit cu V-84-1, crescând astfel puterea la 840 CP, comparativ cu 780 CP anterioare. T-72AMT are, de asemenea, echipamente radio mai sigure furnizate de Aselsan (Turcia) și o cameră cu vedere în spate pentru tanchist.

Vezi și: Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy