Ucraina a denunţat oficial Tratatul de prietenie cu Rusia

S.I. Catalin / 30 aug 2018 / 22:36

Ministerul de Externe din Ucraina a pregătit pachetul de acte necesare pentru denunțarea acordul de prietenie, cooperare şi parteneriat cu Rusia, semnat acum 21 de ani.

Anunţul a fost făcut de şeful diplomaţiei de la Kiev, Pavlo Klimkin. Decizia a fost criticată de Rusia.

Președintele Comitetului pentru CSI din Duma de Stat de la Moscova, Leonid Kalașnikov, a declarat că abrogarea documentului nu va avea nicio urmare, dimpotrivă, din punct de vedere moral, Kremlinul nu va mai trebui să-și îndeplinească unele obligații prevăzute în acest act, potrivit publika.md.

Anterior, Președintele ucrainean, Petro Poroșenko a însărcinat Ministerul Afacerilor Externe să pregătească pachetul necesar de documente şi să facă demersurile necesare pentru încheierea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat cu Rusia.

"În cele din urmă, fiind suficient de pregătiți și protejați din punct de vedere legal, am abordat încheierea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat dintre Ucraina și Federația Rusă, care a devenit deja un anacron din cauza Moscovei. ", a declarat Poroshenko, potrivit UNIAN.

Tratatul de prietenie, cooperare și parteneriat între Rusia și Ucraina, numit "Marele Tratat", a fost semnat de președinții celor două țări la 31 mai 1997. Cele două state și-au recunoscut oficial granițele și au consolidat principiile parteneriatului strategic și respectul pentru integritatea teritorială.

Acesta expiră anul viitor, iar Ucraina are termen până în octombrie anul acesta pentru a declanşa procedurile de abrogare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy