Ucraina vrea să denunţe Tratatul de prietenie cu Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a însărcinat Ministerul Afacerilor Externe să pregătească pachetul necesar de documente şi să facă demersurile necesare pentru încheierea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat cu Rusia.

"În cele din urmă, fiind suficient de pregătiți și protejați din punct de vedere legal, am abordat încheierea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat dintre Ucraina și Federația Rusă, care a devenit deja un anacron din cauza Moscovei. ", a declarat Poroshenko, potrivit UNIAN.

Tratatul de prietenie, cooperare și parteneriat între Rusia și Ucraina, numit "Marele Tratat", a fost semnat de președinții celor două țări la 31 mai 1997. Cele două state și-au recunoscut oficial granițele și au consolidat principiile parteneriatului strategic și respectul pentru integritatea teritorială.

După anexarea Peninsulei Crimeea și începutul agresiunii rusești în Donbas, susținând separatiștii din regiunile Donețk și Lugansk, au fost făcute în mod repetat apeluri pentru a rezilia tratatul din cauza încălcării de către Rusia a integrității teritoriale a Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel