TURCIA: Soldați, blindate și camioane cu tancuri au ajuns la granița cu Siria

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a trimis trupe şi vehicule armate în oraşele Sanliurfa şi Kilis, aflate la graniţa cu Siria, a relatat agenţia naţională de presă turcă Anadolu, potrivit Agerpres.

Unităţile au fost mobilizate pentru a întări posturile militare ale Turciei de-a lungul graniţei cu Siria.

Agenţia turcă de presă a relatat luni seară de asemenea că mai multe camioane cu tancuri se îndreptau spre Sanliurfa, de unde ar urma să fie mutate mai aproape de frontieră, adăugând că întăririle continuă începând de sâmbătă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmase luni că o ofensivă a Ankarei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei ar putea interveni în orice moment, după ce primise ceea ce părea să fie undă verde din partea omologului său american Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Turcia a încheiat pregătirile pentru operațiunea din Siria. Ofensiva militară ar putea începe în orice moment

Dar preşedintele american, care a dat impresia că a trădat YPG, aliatul Washingtonului în lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic în Siria, şi-a nuanţat poziţia luni, la presiunea internaţională şi a propriei tabere republicane, avertizând Turcia împotriva oricăror excese.

"Dacă Turcia va face ceva ceea ce eu voi considera, în marea şi inegalabila mea înţelepciune, că a depăşit limitele, voi distruge şi nimici complet economia Turciei", a avertizat Trump într-o postare pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Kurzii reacționează după ce Ankara a anunțat o operațiune militară: Turcia să se pregătească de un război total de-a lungul graniței

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel