Kurzii reacționează după ce Ankara a anunțat o operațiune militară: Turcia să se pregătească de un război total de-a lungul graniței

Tudor Curtifan / 07 oct 2019 / 12:19

Kurzii transmit Turciei să se pregătească de un ”război total” după ce Ankara a anunțat o operațiune împotriva miliților kurde în Siria.

Reprezentanții grupărilor kurde din Siria răspund după ce președintele Erdogan a reiterat ameninţarea cu lansarea unei operaţiuni ''la sol şi în aer'' în Siria contra miliţiilor kurde. În același timp Statele Unite au anunțat că nu vor sprijini operațiunea Turciei și își vor retrage trupele din zona graniței.

Mustafa Bali, reprezentant al kurzilor din Siria și purtător de cuvânt al SDS, a transmis că în cazul în care Turcia va lansa o operațiune pe teritoriul Forțele Democratice Siriene (SDS), o coalitie de miliții arabo-kurde, aceștia vor transforma zona graniței într-un adevărat câmp de război.

„Ne-am angajat asupra mecanismul de securitate și luăm toate măsurile necesare pentru stabilizarea regiunii. Dar vom transforma imediat orice atac turc într-un război total de-a lungul graniței, pentru a ne proteja poporul”, a transmis reprezentantul kurzilor, într-un mesaj pe Twitter.

Ulterior, președintele Recep Erdogan afirmase că Turcia îşi pierde răbdarea faţă de SUA în legătură cu crearea unei ''zone de securitate'' în nordul Siriei, prevăzută în conformitate cu un acord convenit de Washington şi Ankara în luna august. În acest sens el a anunțat o operațiune a Armatei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy