Turcia răspunde Greciei. Ankara nu vrea conflict, dar nu va face niciun compromis

Tudor Curtifan / 07 iun 2020 / 16:13

Ministrul Apărării din Turcia a discutat despre tensiunile dintre țara sa și Grecia.

Hulusi Akar a afirmat, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu comandanții Forțelor Terestre Turcești că Ankara dorește ca toate disputele cu Grecia, privind Marea Egee, Marea Mediterană și Cipru, să fie soluționate în conformitate cu dreptul internațional.

Ministrul turc a făcut apel în contextul tensiunilor dintre Turcia și Grecia la „relații bune” și „bunăvoință reciprocă”. El a mai precizat că delegații oficiale ale Turicei au vizitat de două ori Atena pentru a avea întrevederi cu partea greacă cu privire la rezolvarea diferențelor dintre cele două părți și i-a invitat de asemenea pe greci la Ankara, precizează publicația turcă Daily Sabah.

Totodată, pe lângă apelul diplomatic, ministrul turc a precizat că forțele armate ale Turciei vor continua să protejeze suveranitatea, interesele și poporul turc fără să facă niciun compromis.

Declarațiile părții turce vin în contextul în care tensiunile dintre Ankara și Atena au escaladat iar mai mulți oficiali greci, inclusiv premierul, președintele țării și ministrul Apărării elen au acuzat Turcia că provoacă dreptul la suveranitate al Greciei, avertizând partea turcă să nu treacă linia roșie trasată de eleni.

Amintim că la începutul lunii mai tensiunile dintre greci și turci au escaladat periculos de mult, după ce un avion de luptă F-16, aparţinând Forţelor Aeriene Turce, a fost interceptat şi urmărit de o aeronavă Mirage 2000 a Forţelor Aeriene elene. Incidentul a avut după ce avionul F-16 turcesc a încălcat spaţiul aerian al Greciei.

CITEȘTE ȘI: Grecia 'arată colții' Turciei. Atena e pregătită să se apere dacă Ankara depășește 'linia roșie' trasată de greci

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy