Turcia ar fi pierdut trei drone în teatrele de operaţiuni din Siria şi Libia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele aeriene turceşti trec prin momente dificile. În ultimele 24 de ore au pierdut trei drone deasupra teatrelor de operaţiuni din Siria şi Libia.

O dronă sofisticată a fost doborâtă deasupra sudului provinciei Idlib, marţi. Agenţia de ştiri arabe siriene (SANA) a raportat: „O unitate a armatei a doborât o dronă a forţelor regimului turc din regiunea Dadekh, în zona de sud-est a Idlib."

Câteva ore mai târziu, forţele pro-Haftar din Libia au anunţat că au doborât o aeronavă turcă fără pilot, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Mitiga din Tripoli şi au publicat şi videoclipuri despre locul incidentului, potrivit Epoch Times.

În dimineața următoare, miercuri, surse independente de știri libiene au raportat că Armata Națională Libiană (LNA) a lui Haftar a doborât un al doilea UAV turcesc, în apropiere de Tripoli, fiind cea de-a treia dronă turcească doborâtă în conflictele din Idlib și Libia, unde armata turcă este implicată, potrivit Defence-Point.

Conturile media ale armatei conduse de generalul Kalifa Haftar au folosit ocazia pentru a ridiculiza armata turcă, care a avut o prezenţă din ce în ce mai semnificativă în Libia.

Turcia luptă de partea Guvernului de Uniune Naţională, din Tripoli, recunoscut de ONU.

Generalul Haftar, cu baza în oraşul Benghazi, încearcă să captureze Tripoli, sprijinit de Rusia şi Egipt, printre alţii.

Turcia, care s-a aventurat în războiul civil libian încercând să obţină avantaje maritime care să-i permită controlarea unor zone din Mediterana, suferă pierderi de trupe în Idlib şi Libia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel