O dronă Anka a Turciei a fost doborâtă în Siria (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O dornă turcă Anka a fost doborâtă în Idlib, Siria. 

Potrivit celor de la Fighter Jets World, drona a fost doborâtă desupra orașului Dadikh din sud-estul regiunii Idlib, în contextul ofensivei trupelor lui Bashar al-Assad.

Potrivit ultimelor rapoarte, drona a fost doborâtă de Forțele armatei siriene care au revendicat atacul asupra UAV-ului turc. Nu se specifică până în prezent modul în care sirienii au reușit să doboare drona Turciei.

În fața ofensivei forțelor lui Assad, susținute de aliatul rus, forțele rebele susținute de Turcia au reușit azi să captureze mai multe zone din apropiere de Saraqeb, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

De partea cealaltă, rușii insinuează că sistemele forțelor siriene nu ar fi putut doborî drona Anka. Portalul rus Avia.pro lansează ipoteza potrivit căreia drona turcă a fost doborâtă de un avion Su-24 rusesc. Subliniem că nu există nicio confirmare cu privire la această informație ci doar pure speculații.

TAI Anka este o dronă care poate executa misiuni de recunoaștere, de intendificare a țintelor și de spionaj, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteo. UAV-ul turc are o autonomie de 24 de ore și poate transmite informații pe o rază de 200 de kilometri.

Drona Anka a Turciei prăbușită în Siria:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel