Turcia acuză Grecia că i-a încălcat apele teritoriale. Ambasadorul grec la Ankara a fost convocat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul de Externe turc l-a convocat miercuri pe ambasadorul grec la Ankara pentru a-i prezenta o notă de protest contra încălcărilor apelor teritoriale ale Turciei şi pentru a lansa un avertisment Greciei cu privire la unităţile sale frontaliere, transmite AFP.

MAE de la Ankara i-a solicitat ambasadorului Michael-Christos Diamessis ''ca violările apelor teritoriale turce să înceteze şi ca Grecia să-şi avertizeze unităţile (staţionate) la frontiera terestră'', a declarat o sursă diplomatică turcă pentru AFP, citată de Agerpres.

Turcia doreşte să nu mai staţioneze jurnalişti pe insulele Rhodos şi Lesbos unde ''ei relatează despre situaţia umanitară a solicitanţilor de azil'', a adăugat sursa respectivă, fără a oferi alte detalii.

Relaţiile dintre Atena şi Ankara rămân tensionate după ce la 28 februarie Turcia a anunţat că nu va mai împiedica solicitanţii de azil care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

Anunţul a încurajat mii de persoane să se îndrepte spre frontiera greco-turcă şi să încerce să traverseze Mareea Egee.

Poliţia greacă a fost desfăşurată pentru a putea ţine sub control peste 35.000 de persoane aflate la frontiera terestră cu Turcia, utilizând gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea migranţilor ilegali.

Tensiunile au fost amplificate miercuri de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a declarat că ''nu vede nicio diferenţă între ceea ce au făcut naziştii şi acest imagini provenind de la frontiera greacă''.

Atena a dezminţit folosirea violenţei şi a acuzat Turcia de incitare a oamenilor disperaţi pentru a se lansa în tentative periculoase de a intra în Uniunea Europeană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel