Turcia, între Su-35 și Su-57. Erdogan: Nu am venit degeaba în Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Turcia ar putea achiziţiona avioane de vânătoare ruseşti dacă Statele Unite îşi menţin interdicţia de a vinde Ankarei aparatul lor de luptă F-35, impusă după ce Rusia a început să livreze Turciei anul acesta sisteme de rachete ruseşti S-400, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

''De ce nu? Nu am venit degeaba în Rusia'', le-a răspuns Erdogan jurnaliştilor în avionul care îl ducea joi dimineaţă înapoi în Turcia, după o vizită la Moscova, în cadrul căreia s-a deplasat şi la salonul aeronautic MAKS-2019 unde a inspectat cabina avionului de vânătoare rusesc Su-57.

 

Erdogan spune că decizia e în terenul SUA

 

Erdogan, însoţit de omologul său rus Vladimir Putin, a inspectat şi modelul Su-35 care, potrivit presei ruse, ar putea înlocui aparatele americane F-35.

''Aşteptăm să se decidă (americanii). Vom lua măsuri după ce vom şti decizia lor finală'', a anunţat Erdogan, care a dat asigurări că nu este preocupat de interdicţia Washingtonului deoarece ''există multe pieţe'' de unde Turcia poate achiziţiona avioane de vânătoare, scrie EFE.

Încă de miercuri seara, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a declarat că Turcia are nevoie de avioane de luptă şi că, dacă nu le va putea cumpăra din SUA, ''va căuta alternative''.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM F-35 | SUA condiționează reprimirea Turciei. Esper a transmis un 'mesaj clar' Ankarei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel