Trupele ruse au desfășurat exerciții complexe de apărare a litoralului Peninsulei Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.10.2021, subunități aparținând Armatei 49 arme întrunite au desfășurat activități de apărare a litoralului maritim al Peninsulei Crimeea, în cadrul exercițiilor militare de amploare aflate în curs de desfășurare în poligoanele regiunii.

''Grupuri tactice de nivel batalion aparținând unei mari unități de infanterie moto a Armatei 49 arme întrunite a Regiunii Militare Sud au îndeplinit misiuni cu tematică defensivă, în compunerea unor grupări tactice întrunite, în poligonul Opuk din Crimee'', se arată într-un comunicat de presă preluat de agențiile Interfax și Tass.

După cum a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, “comandanții de batalioane au dispus în mod competent mijloacele de apărare antiaeriană, de război electronic și de geniu puse la dispoziție, pentru a acoperi și a asigura susținerea forțelor aflate în defensivă”.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Regiunii Militare Sud, la exercițiile din Crimeea au participat până la 4.000 de militari și aproximativ 200 de unități de armamente și tehnică militară.

În același timp, reprezentanții Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au anunțat că peste 40 de nave și vedete de luptă și auxiliare au participat la exercițiile cu dublă partidă desfășurate în poligonul Opuk din Crimeea.

“În cadrul exercițiilor, Trupele de Apărare de Coastă ale FRMN au desfășurat activități practice de apărare antidiversiune a unei porțiuni de litoral și de luptă cu grupările navale de asalt și cu desantul maritim. Potrivit legendei exercițiului, pentru ocuparea și menținerea unui cap de pod în vederea debarcării desantului maritim de pe navele de desant, o grupare de asalt formată din crucișătorul Moscova, fregata Amiral Grigorovici, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia și vedetele purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny și R-60 au suprimat apărarea de coastă cu rachete nedirijate și artileria navală, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al FRMN.

Simultan, avioane de luptă ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud și Aviației navale a FRMN au executat atacuri aeriene împotriva apărării antidesant a adversarului.

Ulterior, navele mari de desant Saratov, Novocherkassk și Cezar Kunikov din cadrul FRMN au efectuat debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

Controlul distrugerii țintelor și corecția focului de artilerie au fost asigurate de drone de tip Forpost și Orlan-10 ale FRMN.

Pe de altă parte, după cum au anunțat reprezentanții Regiunii Militare Sud, peste 20 de avioane ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană au executat atacuri cu rachete și bombe asupra navelor de desant ale adversarului convențional, pentru a interzice debarcarea desantului maritim în Crimeea.

“Avioane de vânătoare Su-30SM și de bombardament Su-34 și Su-24M au efectuat zboruri în raionul țintelor, la altitudini mici și extreme de mici, în afara razei de acțiune a stațiilor de radiolocație și complexelor de apărare antiaeriană ale navelor adversarului convențional. Ulterior, avioanele Su-30SM au lansat rachete dirijate antinavă H-31A la bătaie maximă, iar bombardierele au efectuat atacuri cu bombe de aviație de la altitudini de până la 600 de metri, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Exercițiul de comandament și stat major al Regiunii Militare Sud a început pe 13 octombrie. Acesta se desfășoară în cadrul verificării de control asupra nivelului de pregătire la sfârșitul anului de instrucție 2021, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

La exercițiu participă mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud, inclusiv din cadrul bazelor militare din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud, Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

În total, la activitățile practice planificate în timpul exercițiului participă aproximativ 8.000 de militari și aproape 350 de unități de armamente și tehnică militară. Acestea se desfășoară în 25 de poligoane din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

Comentariul autorului: Exercițiul tactic cu dublă partidă desfășurat pe 18 octombrie în poligonul Opuk din peninsula Crimeea surprinde nu numai prin amploare, ci și prin complexitate. La acesta au participat toate categoriile de Forțe Armate, respectiv Forțe Terestre (aproximativ 4.000 de militari), Forțe Aeriene (câteva zeci de avioane și elicoptere) și Forțe Navale (câteva zeci de nave). Participanții au provenit atât din compunerea grupării de trupe din Crimeea, precum și din alte structuri ale Regiunii Militare Sud din Ținutul Krasnodar, Ținutul Stavropol, Regiunea Rostov și din alți subiecți ai Federației Ruse.

Elementul de noutate al exercițiului a constat în implicarea unei brigăzi de infanterie moto a Armatei 49 arme întrunite, care este dislocată în Ținutul Stavropol. Aceasta a fost adusă în Crimeea pe 14 octombrie și se pare că va mai rămâne în zonă, cel puțin până la sfârșitul acestei luni. În perioada 25-29 octombrie, marea unitate de infanterie moto are planificat un nou exercițiu în poligonul Opuk, în care va desfășura noi activități practice de ducere a luptei în defensivă.

De asemenea, trebuie remarcată prezența la exercițiu a bombardierelor de front Su-34, care au îndeplinit misiuni de distrugere a navelor de luptă ale adversarului în Marea Neagră. Acestea sunt dislocate pe aerodromul Morozovsk din Regiunea Rostov și, până în prezent, au fost întrebuințate destul de rar împotriva țintelor navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel