Mai mulţi generali și ambasadori americani intră în conflict cu Donlad Trump

H. D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:

Printr-o mișcare politică surprinzătoare chiar și pentru libertatea de expresie din SUA, peste 50 de generali și ambasadori americani, aflați la retragere, au semnat o scrisoare publică, adresată administrației Trump.

Proiectul de scrisoare a fost organizat de către Universitatea Americană a Leaderilor naționali din domeniul Securității (The American College of Naţional Security Leaders). Sinecuriști prin excelență, cei din colegiul american propun nici mai mult nici mai puțin racordarea SUA la minciunile europene în ceea ce privește Iranul. În anul 2015, SUA părăseau celebrul pact diplomatic JCPAO, semnat alături de puterile europene cu Iranul, pentru, ceea ce președintele Trump considera corect ca fiind o înșelătorie internațional orchestrată prin care Iranul, în schimbul unor sume consistente de bani își păstra arsenalul nuclear pe care îl produsese ilegal.

Mai mult, textul atât de complicat și plin de grave erori diplomatice, permite Iranului să eludeze măsurile de monitorizare, practic semnatarii fiind în imposibilitatea reală de a opri Iran să continue dezvoltarea tehnologiei militare nucleare. Scrisoarea tocmai acest lucru îl deplânge, faptul că Iranul, deși a respectat mecanismul de cooperare descrisă în JCPoA nu primește înapoi favorurile din tratat. Adică, generalii și ambasadorii americani semnatari spun că Iran nu își primește plata pentru că a fost băiatul rău al comunității internaționale, amenințând cu anihilarea nucleară o mare parte dintre vecinii săi, incluzând Israel.

Mai mult, scrisoarea consideră ca tratatul denunțat de către Trump este necesar pentru că Uniunea Europeană să se simtă confortabilă în acțiunile sale de strângere a relațiilor sale cu Iran. Generalii și ambasadorii, cam toți trecuți prin războiul rece și educați în a ajuta pe alții mai mult decât propria țară consideră că Europa trebuie să întărească politica sa în favoarea Iranului.

Această scrisoare este o manipulare a statului subteran american 

Trump a atras atenția permanent asupra existenței unui al doilea stat, activ și periculos în interiorul SUA. Existența unei administrații paralele, birocratice, a unei forțe manipulatorii excesive, care dorește, prin ignorarea regulilor democratice, să conducă. Manipularea din această scrisoare este proiectată prin numărul mare de semnături, toate ale unor generali și amirali care alături de ambasadori de carieră au fost toți birocrați prin excelența. Nici unul nu a fost validat de către vreun proces electoral legitim.

Toți au coexistat în relațiile istorice de compromis construite din timpul războiului rece. Atunci SUA au fost nevoite să facă compromisuri ideologice masive pentru a își cumpăra bunăvoința aliaților săi, majoritatea dintre ei eliberați tocmai de către acestea. Astăzi SUA nu mai au nevoie de acești aliați, în special de cei europeni, care de decenii se declară anti americani. Iar această elită americană subterană, gata să își saboteze propriul guvern și președinte.

Iată cum arată politica americană de astăzi. Războiul dur purtat dintre două state, unul legal și legitim și unul paralel și subteran. Iar acest război va continua, până când o singură administrație va câștiga. Pentru pacea lumii să sperăm că va câștiga cea legitimă și votată de către poporul american.

Notă: Titlul aparține redacție, textul aparține autorului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel