Trump impune noi sancțiuni Iranului. SUA răspunde după doborârea unei drone

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat în cursul acestei zile că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei, informează Mediafax care citează BBC.

Trump a declarat pentru reporterii acreditați la Casa Albă că noile sancțiuni au fost impuse ca răspuns la doborârea de către Iran a unei drone americane, dar și la „multe alte lucruri". El a adăugat că va „continua să pună presiune pe Teheran" și că „Iranul nu va putea avea niciodată o armă nucleară".

Tensiunile dintre cele două state au crescut puternic în ultima perioadă, în special după ce Gardienii Revoluției din Iran au doborât o dronă militară americană despre care au anunțat că ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian. Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine, însă, că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel