Trump, despre retragerea trupelor SUA: Probabil vom pleca din Germania în Polonia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Donald Trump a susținut o conferință de presă cu omologul său polonez Andrej Duda.

În cadrul acestei conferințe, care a avut loc la Casa Albă, președintele SUA a abordat și subiectul dislocării trupelor americane din Germania în Polonia.

Subiecul a fost abordat în contextul în care pe data de 16 iunie, Donald Trump a anunţat oficial că trupele americane staţionate în Germania vor fi reduse la circa 25.000, de la 34.500 în prezent. 

Președintele polonez Andrej Duda, care a efectuat vizita în SUA înainte de scrutinul prezidențial din Polonia, i-a solicitat lui Trump să nu retragă trupele US Army din Europa. 

Președintele american a confirmat faptul că Polonia a solicitat o prezență mai masivă a US Army pe teritoriul ei, precizând că: „Probabil vom pleca din Germania în Polonia”.

Amintim că DefenseRomania a scris încă de ieri, dinainte de vizita președintelui Poloniei în SUA, citând presa de la Varșovia și cea internațională că o parte din soldații pe care SUA îi vor retrage din Germania ar putea fi dislocați în Polonia, împreună cu aeronave F-16.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german. Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel