Trump anunță că se va 'implica' după demiterea comandantului de pe USS Roosevelt

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Donald Trump a anunțat că se va implica în scandalul generat de demiterea comandantului portavionului USS Theodore Roosevelt.

Comandantul navei, Brett Crozier, a fost demis din funcţie joi după ce le-a scris comandanţilor Flotei SUA din Pacific o scrisoare de patru pagini cerând intrarea în carantină a 90% din echipaj pe insula Guam din Pacific, în urma mai multor cazuri de COVID-19 înregistrate la bord. "Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară".

Gestul său a fost asupru criticat și a fost demis imediat.

 

Trump va reevalua demiterea comandantului portavionului USS Theodore Roosevelt

 

Demiterea imediată fără o anchetă oficială a lui Brett Crozier, aclamat de marinarii săi la plecarea de pe navă, a fost aspru criticată, în special de mai mulţi congresmeni democraţi.

Președintele Donald Trump l-a criticat din nou luni pe comandantul Cozier, precizând că scrisoarea respectivă nu ar fi trebuit trimisă și ea denotă slăbiciune, asta după ce în weekend a subliniat că gestul comandantului USS Roosevelt este „îngrozitor”.

Totuși, președintele american a anunțat că se va „implica” și va examina decizia de destituire a lui Cozier, precizează Fox News. 

„Mă voi implica și voi vedea exact ce se întâmplă. Nu vreau să distrug pe cineva doar pentru că a avut o zi mai proastă”, a subliniat Trump care a amintit că Crozier a avut o carieră profesională fără cusur.

CITEȘTE ȘI: Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la comandantul Crozier (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel