Trump anunță că se va 'implica' după demiterea comandantului de pe USS Roosevelt

Tudor Curtifan / 07 apr 2020 / 10:31

Donald Trump a anunțat că se va implica în scandalul generat de demiterea comandantului portavionului USS Theodore Roosevelt.

Comandantul navei, Brett Crozier, a fost demis din funcţie joi după ce le-a scris comandanţilor Flotei SUA din Pacific o scrisoare de patru pagini cerând intrarea în carantină a 90% din echipaj pe insula Guam din Pacific, în urma mai multor cazuri de COVID-19 înregistrate la bord. "Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară".

Gestul său a fost asupru criticat și a fost demis imediat.

 

Trump va reevalua demiterea comandantului portavionului USS Theodore Roosevelt

 

Demiterea imediată fără o anchetă oficială a lui Brett Crozier, aclamat de marinarii săi la plecarea de pe navă, a fost aspru criticată, în special de mai mulţi congresmeni democraţi.

Președintele Donald Trump l-a criticat din nou luni pe comandantul Cozier, precizând că scrisoarea respectivă nu ar fi trebuit trimisă și ea denotă slăbiciune, asta după ce în weekend a subliniat că gestul comandantului USS Roosevelt este „îngrozitor”.

Totuși, președintele american a anunțat că se va „implica” și va examina decizia de destituire a lui Cozier, precizează Fox News. 

„Mă voi implica și voi vedea exact ce se întâmplă. Nu vreau să distrug pe cineva doar pentru că a avut o zi mai proastă”, a subliniat Trump care a amintit că Crozier a avut o carieră profesională fără cusur.

CITEȘTE ȘI: Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la comandantul Crozier (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy