Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul portavionului USS Theodore Roosevelt, capitan Brett Crozier, a fost demis de către Forţele Navale americane după ce scrisoarea lui, prin care a cerut superiorilor resurse pentru a putea izola echipajul pozitiv cu COVID-19, a apărut în presă. Soldații s-au adunat pentru a îi mulțumi pentru efortul depus. 

"Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acţionăm acum, vom eşua în a avea grijă de cel mai de bun preţ - marinarii noştri," a scris Brett Crozier. Comandantul portavionului a cerut spaţii de izolare pentru cei 100 de infectati în baza navală din Guam, dar și condiţii de izolare şi de distanţare socială pe portavionul pe care activează 5.000 de marinari.

Scrisoarea a ajuns în presă şi a creat rumoare în opinia publică, forţând Pentagonul să susţină o declaraţie de presă prin care au anunţat că marinarii de pe portavion, testaţi pozitiv, vor fi debarcați în Guam. Îndrăzneala de care a dat dovadă comandatul portavionului l-a costat funcția, mai marii de la Pentagon considerând că gestul său a fost de a îşi confrunta superiorii. Conform NBC, căpitanul Brett Crozier a fost demis din cauza "pierderii încrederii şi confidenţei".

 

Militarytimes a publicat un clip cu aplauzele echipajului în momentul în care fostul lor comandant părăseşte nava. "Captain Crozier! Captain Crozier!" au strigat cei 5.000 de marinari aplaudând.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel