Trei companii spaniole s-au alăturat Airbus pentru dezvoltarea unui vehicul aerian fără pilot din programul Next Generation Weapon System

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trei companii spaniole și-au declarat implicarea pentru dezvoltarea unui vehicul aerian fără pilot în cadrul Next Generation Weapon System (NGWS) care face parte din programul Système de Combat Aérien Futur (SCAF), transmite Jane. 

GMV, SENER Aeroespacial și Tecnobit Grupo Oesia au anunțat că au ajuns la acord ca parte a planului industrial care este coordonat de Ministerul Apărării din Spania. La 17 februarie a fost semnat un acord la Ministerul Apărării, iar guvernul a fost reprezentat de secretarul de stat pentru apărare, Ángel Olivares, și de secretarul general pentru industrie, Raul Blanco.

Programul Future Combat Air System cuprinde dezvoltarea UAV-urilor cunoscute sub numele de Remote Carriers (RCs), iar dezvoltarea generală este condusă de Airbus.

Știrile privind participarea spaniolă la dezvoltarea RC-urilor au apărut la câteva zile după ce Franța și Germania au lansat proiectul FCAS / SCAF pe 12 februarie. 

Decizia Spaniei de a participa cu o treime din programul FCAS a constituit „un efort de participare fără precedent în industria aerospațială europeană”, au declarat companiile într-un comunicat comun.

„Se bazează pe dezvoltarea de noi tehnologii și evaluarea noilor concepte - bazate pe un grup de vehicule aeriene fără pilot, unele cu capacitatea de a culege informații, de supraveghere, de atac și recunoaștere”, se mai arată în comunicatul comun.

Vezi și: Germania și Franța, un nou pas în proiectul FCAS - noul avion european de generația a 6-a. Spania încă mai așteaptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel