Trei companii se luptă pentru a construi patru submarine pentru Olanda

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că o societate din cele patru înscrise pentru înlocuirea submarinelor diesel din clasa Walrus s-a retras, transmite jane.

Ministerul Apărării a precizat că Naval Group, Saab Kockums și Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) au rămas în competiție după ce societatea Navantia s-a retras. Conform caietului de sarcini principala cerință pentru cele patru submarine multirol este să fie cu rază lungă de acțiune departe de baza lor de origine. Următoarea fază a competiției va fi evaluată pe factori precum: cel mai bun preț, gestionarea riscurilor și capacitatea de a proteja interesele de securitate națională ale Olandei și autonomia strategică, potrivit ministerului.

Ministerul Apărării a subliniat importanța implicării „grupului de construcții navale olandeze, inclusiv IMM-urilor”. Secretarul de stat pentru apărare, Barbara Visser, a declarat: "Sectorul construcțiilor navale din Olanda trebuie să obțină cea mai bună poziție posibilă în lanțurile de aprovizionare ale șantierelor navale. O poziție bună ca furnizor oferă companiilor olandeze șansa de a-și spori propriile cunoștințe iar beneficiul revine Ministerului Apărării".

Saab a declarat într-un comunicat de presă că a făcut echipă cu constructorul naval olandez Damen Shipyards pentru a dezvolta un submarin maritim ca să înlocuiască submarinele din clasa Walrus.

Societatea Naval Group nu s-a lăsat nici ea mai prejos, văzând cerința din caietul de sarcini și s-a asociat cu compania olandeză Royal IHC.

TKMS oferă proiectul U212CD care deja este în curs de dezvoltare pentru Germania și Norvegia, cu participarea industriei olandeze.

Vezi și: US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel