Trei companii se luptă pentru a construi patru submarine pentru Olanda

Eduard Pascu / 17 dec 2019 / 15:16

Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că o societate din cele patru înscrise pentru înlocuirea submarinelor diesel din clasa Walrus s-a retras, transmite jane.

Ministerul Apărării a precizat că Naval Group, Saab Kockums și Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) au rămas în competiție după ce societatea Navantia s-a retras. Conform caietului de sarcini principala cerință pentru cele patru submarine multirol este să fie cu rază lungă de acțiune departe de baza lor de origine. Următoarea fază a competiției va fi evaluată pe factori precum: cel mai bun preț, gestionarea riscurilor și capacitatea de a proteja interesele de securitate națională ale Olandei și autonomia strategică, potrivit ministerului.

Ministerul Apărării a subliniat importanța implicării „grupului de construcții navale olandeze, inclusiv IMM-urilor”. Secretarul de stat pentru apărare, Barbara Visser, a declarat: "Sectorul construcțiilor navale din Olanda trebuie să obțină cea mai bună poziție posibilă în lanțurile de aprovizionare ale șantierelor navale. O poziție bună ca furnizor oferă companiilor olandeze șansa de a-și spori propriile cunoștințe iar beneficiul revine Ministerului Apărării".

Saab a declarat într-un comunicat de presă că a făcut echipă cu constructorul naval olandez Damen Shipyards pentru a dezvolta un submarin maritim ca să înlocuiască submarinele din clasa Walrus.

Societatea Naval Group nu s-a lăsat nici ea mai prejos, văzând cerința din caietul de sarcini și s-a asociat cu compania olandeză Royal IHC.

TKMS oferă proiectul U212CD care deja este în curs de dezvoltare pentru Germania și Norvegia, cu participarea industriei olandeze.

Vezi și: US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy