US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a anunțat luni că a fost atribuit cel mai mare contract de până acum pentru construirea a nouă submarine din clasa Virginia, transmite defense news.

Contractul în valoare de 22,2 miliarde de dolari a fost atribuit companiei de construcții navale General Dynamics Electric Boat pentru construcția a nouă submarine de atac din clasa Virginia. La mijlocul navei, opt dintre acestea vor avea o secțiune de 25 de metri pentru rachete de croazieră.

Contractul pentru submarinele clasa Block V Virginia ar putea crește cu încă 2 miliarde de dolari dacă US Navy va exercita o opțiune pentru a 10-a navă. Contractul, deși este mare, prevede cu două mai puține submarine față de cât era prevăzut în bugetul de anul acesta.

Prima navă din clasa Block V Virginia, SSN 802, este în prezent în construcție, dar nu are modul de încărcare pentru rachetele de croaziră Virginia Payload (VPM). Următorul submarin preconizat a intra în construcție, SSN 803, va avea VPM. Toate navele vor avea o suită de echipamente de ultimă generație în special cele pentru detectarea navelor adverse cât și pentru comunicarea în rețea.

Vezi și:  US Navy va semna un contract pentru nouă submarine de atac din clasa Virginia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel