US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia

Eduard Pascu / 04 dec 2019 / 09:34

US Navy a anunțat luni că a fost atribuit cel mai mare contract de până acum pentru construirea a nouă submarine din clasa Virginia, transmite defense news.

Contractul în valoare de 22,2 miliarde de dolari a fost atribuit companiei de construcții navale General Dynamics Electric Boat pentru construcția a nouă submarine de atac din clasa Virginia. La mijlocul navei, opt dintre acestea vor avea o secțiune de 25 de metri pentru rachete de croazieră.

Contractul pentru submarinele clasa Block V Virginia ar putea crește cu încă 2 miliarde de dolari dacă US Navy va exercita o opțiune pentru a 10-a navă. Contractul, deși este mare, prevede cu două mai puține submarine față de cât era prevăzut în bugetul de anul acesta.

Prima navă din clasa Block V Virginia, SSN 802, este în prezent în construcție, dar nu are modul de încărcare pentru rachetele de croaziră Virginia Payload (VPM). Următorul submarin preconizat a intra în construcție, SSN 803, va avea VPM. Toate navele vor avea o suită de echipamente de ultimă generație în special cele pentru detectarea navelor adverse cât și pentru comunicarea în rețea.

Vezi și:  US Navy va semna un contract pentru nouă submarine de atac din clasa Virginia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy