Trei bărbaţi condamnaţi în Danemarca după ce au cumpărat drone pentru Statul Islamic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trei bărbaţi au fost condamnaţi joi în Danemarca sub acuzaţia de a fi cumpărat drone şi alte echipamente pentru gruparea extremistă Statul Islamic (SI), pentru a fi folosite în Irak şi Siria, informează DPA, transmite Agerpres.

Între 2013 şi 2017, cei trei au cumpărat aeromodele cu telecomandă, drone, camere termice şi alte componente atât online, cât şi în magazine din Danemarca, a declarat tribunalul municipal din Copenhaga. Potrivit instanţei, pedepsele urmează a fi pronunţate pe 6 decembrie.

Niciunul dintre cei trei inculpaţi nu a fost condamnat în conformitate cu cel mai strict paragraf din statutul terorismului, care ar fi putut conduce la închisoare pe viaţă. Ei riscă până la şase ani de închisoare pentru acordare de ajutor unei organizaţii teroriste, a relatat agenţia de presă Ritzau.

Inculpaţii - un profesor, un mecanic de biciclete şi un şofer de taxi - au respins acuzaţiile. Curtea nu le-a făcut publice numele. Inculpatul, care a lucrat ca şofer de taxi, a efectuat mai multe deplasări în Turcia şi a luat cu el camere şi alte echipamente, potrivit acuzării.

Camerele termice au fost folosite pentru recunoaştere înaintea unui atac comis în august 2014 asupra unei baze militare siriene din nordul Siriei, soldat cu mai mulţi morţi, potrivit procurorilor.

Probarea infracţiunii a inclus un stick USB unde au fost listate achiziţiile, precum şi informaţii despre aeromodele şi modul de fabricare a explozibililor.

Poliţia daneză şi serviciul de securitate al poliţiei PET au condus mai multe raiduri în zona Copenhaga şi au efectuat prima arestare în septembrie 2017. Procesul s-a deschis în septembrie.

Vezi și: Danemarca. Arestați pentru că au cumpărat drone pentru Statul Islamic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel