Trei B-52H Stratofortress ale US Air Force au simulat bombardarea celei mai mari baze de submarine rusești de la Gadzhiyevo

Eduard Pascu |
Data publicării:

Potrivit publicației americane The National Interest, recenta prezența a bombardierelor strategice americane B-52 în Europa, a fost efectuată pentru o operațiune unică în timpul căreia a fost simulată distrugerea celei mai mari baze militare ruse pentru submarinele din regiunea Murmansk - Gadzhievo, anunță avia.pro.

Anterior, avia.pro a arătat deja că trei bombardiere strategice americane B-52 au fost efectiv văzute la o distanță relativ mică de granițele spațiului aerian al Rusiei. Ministerul Apărării din Rusia nici nu confirmă, nici nu infirmă dacă s-a procedat la interceptarea „strategicelor”. Lipsa unei reacții adecvate din partea Rusiei ridică o mulțime de întrebări, spun specialiștii pentru sursa citată.

B-52 este o aeronavă uriașă care devine vizibilă pentru sistemele de apărare aeriană rusești de la distanța de 600-500 de kilometri. Evident, abordarea celor trei bombardiere nu a trecut neobservată, cu toate acestea, lipsa de reacție din partea Rusiei este alarmantă”, a spus un analist pentru avia.pro.

Vezi și: Bombardierele B-52H Stratofortress s-au întors la Baza Aeriană Barksdale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel