Trei B-52H Stratofortress ale US Air Force au simulat bombardarea celei mai mari baze de submarine rusești de la Gadzhiyevo

Potrivit publicației americane The National Interest, recenta prezența a bombardierelor strategice americane B-52 în Europa, a fost efectuată pentru o operațiune unică în timpul căreia a fost simulată distrugerea celei mai mari baze militare ruse pentru submarinele din regiunea Murmansk - Gadzhievo, anunță avia.pro.

Anterior, avia.pro a arătat deja că trei bombardiere strategice americane B-52 au fost efectiv văzute la o distanță relativ mică de granițele spațiului aerian al Rusiei. Ministerul Apărării din Rusia nici nu confirmă, nici nu infirmă dacă s-a procedat la interceptarea „strategicelor”. Lipsa unei reacții adecvate din partea Rusiei ridică o mulțime de întrebări, spun specialiștii pentru sursa citată.

B-52 este o aeronavă uriașă care devine vizibilă pentru sistemele de apărare aeriană rusești de la distanța de 600-500 de kilometri. Evident, abordarea celor trei bombardiere nu a trecut neobservată, cu toate acestea, lipsa de reacție din partea Rusiei este alarmantă”, a spus un analist pentru avia.pro.

Vezi și: Bombardierele B-52H Stratofortress s-au întors la Baza Aeriană Barksdale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy