Bombardierele B-52H Stratofortress s-au întors la Baza Aeriană Barksdale

Eduard Pascu / 15 noi 2019 / 16:18

Peste 300 militari și patru bombardiere B-52H Stratofortress și-au încheiat misiunea în sprijinul misiunii Bomber Task Force Europe 20-1 și s-au întors acasă la Baza US Air Force Barksdale din Louisiana, transmite defence blog.

„Această desfășurare a permis piloților și personalului de sprijin să îmbunătățească interoperabilitatea bombardierelor cu partenerii comuni și țările aliate”, se arată într-un comunicat de presă.

În timp ce se aflau la la Baza Fairford a Royal Air Force, bombardierele B-52 au zburat misiuni alături de partenerii NATO, asigurând protecție aliaților noștri și descurajarea potențialilor adversari.

„Rotirile grupului de lucru ne oferă o capacitate de a proiecta puterea aeriană pe tot globul”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul US Air Force în Europa și Africa. „De asemenea, oferă oportunități de a ne antrena și de a ne integra cu aliații și partenerii noștri din regiunea Mării Negre, a Mării Baltice și la Polul Nord, în timp ce demonstrăm angajamentul față de aliații NATO și promisiunea noastră de a asigura securitatea regională", a mai spus Jeff Harrigian.

Bombardierele B-52 au zburat la Fairford alături de alte 32 de aeronave de la 13 națiuni partenere: bombardiere, cisterne aeriene, avioane de vânătoare. De asemenea, B-52 au simulat peste 60 de bombardamente în patru țări diferite.

Vezi și: Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy