Bombardierele B-52H Stratofortress s-au întors la Baza Aeriană Barksdale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste 300 militari și patru bombardiere B-52H Stratofortress și-au încheiat misiunea în sprijinul misiunii Bomber Task Force Europe 20-1 și s-au întors acasă la Baza US Air Force Barksdale din Louisiana, transmite defence blog.

„Această desfășurare a permis piloților și personalului de sprijin să îmbunătățească interoperabilitatea bombardierelor cu partenerii comuni și țările aliate”, se arată într-un comunicat de presă.

În timp ce se aflau la la Baza Fairford a Royal Air Force, bombardierele B-52 au zburat misiuni alături de partenerii NATO, asigurând protecție aliaților noștri și descurajarea potențialilor adversari.

„Rotirile grupului de lucru ne oferă o capacitate de a proiecta puterea aeriană pe tot globul”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul US Air Force în Europa și Africa. „De asemenea, oferă oportunități de a ne antrena și de a ne integra cu aliații și partenerii noștri din regiunea Mării Negre, a Mării Baltice și la Polul Nord, în timp ce demonstrăm angajamentul față de aliații NATO și promisiunea noastră de a asigura securitatea regională", a mai spus Jeff Harrigian.

Bombardierele B-52 au zburat la Fairford alături de alte 32 de aeronave de la 13 națiuni partenere: bombardiere, cisterne aeriene, avioane de vânătoare. De asemenea, B-52 au simulat peste 60 de bombardamente în patru țări diferite.

Vezi și: Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel