Trageri cu rachete sol-aer la Capu Midia. Plutonierul-adjutant Marian Răduţ, militarul din Armata României cu cele mai multe lansări de rachete KUB

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Revista Forţelor Terestre. Foto realizat de: căpitan Narcis RĂDUCU
Sursa foto: Revista Forţelor Terestre. Foto realizat de: căpitan Narcis RĂDUCU

După o pauză de circa trei luni, cauzată de epidemia de coronavirus, au fost reluate tragerile cu rachete sol-aer în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. În cadrul acestor exerciţii mai mulţi militari s-au făcut remarcaţi, unii atingând performanţe greu de egalat.

Plutonierul-adjutant Marian Răduţ, din Regimentul 61 Rachete Antiaeriene „Pelendava", este militarul din Armata României cu cele mai multe lansări de rachete KUB, anul acesta ajungând la cea de-a 32-a.

„Anul acesta tragerile s-au desfăşurat fără probleme. Cele două rachetele care au plecat de pe instalaţia de lansare au lovit ţinta şi astfel echipajul şi-a făcut datoria încă o dată. Sentimentele pe care le trăim la fiecare lansare sunt unice. Chiar dacă sunt un veteran şi astăzi am avut emoţii, au fost emoții constructive. Adrenalina atinge cote maxime, inima bate mai tare şi timpul pe care racheta îl parcurge până la întâlnirea cu ţinta, deşi foarte scurt, capătă alte valori. Sunt mândru că îmbrac uniforma armatei române.", a precizat Plutonierul-adjutant Marian Răduţ.

 

Plutonierul-adjutant Marian Răduţ nu a fost singurul militar din Armata României care s-a făcut remarcat la tragerile cu rachete sol-aer în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia.

Sublocotent Elena Andronic a primit botezul focului

Sublocotent Elena Andronic, comandantul secţiei Lansare din Batalionul 2 Rachete Antiariene KUB al Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, singura fată din cadrul acestei serii de trageri de la Capu Midia, a primit botezul pe care l-a aşteptat cu nerăbdare şi emoţie.

„Tot ceea ce am învăţat în anii de studii s-a materializat în cel mai concret lucru posibil, devenind realitate. Cel mai reprezentativ moment a fost când am primit comanda şi am scos cuiele de siguranţă. Este un sentiment de mândrie pe care cuvintele nu îl pot descrie cu exactitate. Trebuie să mulţumesc şi colegilor şi subordonaţilor, care m-au sprijinit încă de la primii paşi în unitate şi alături de care mi-am atins toate obiectivele pe care mi le-am propus în cadrul acestui exerciţiu tactic cu trageri de luptă reale.”

Forţele Terestre Române mai precizează, printre altele, ca personalul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” din Floreşti, Cluj, a obţinut rezultate de excepţie la tragerile de luptă în poligonul de la Capu Midia.

Personalul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” din Floreşti, Cluj a participat, în a doua jumătate a lunii iunie, la exerciţiul tactic cu trageri de luptă cu complexele antiaeriene OSA-Akm şi KUB în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia.

Militarii marii unităţi de apărare antiaeriană au executat deplasarea în cadru tactic, pe roţi şi prin transport combinat, pe cale aeriană şi feroviară. Etapa tragerii i-a găsit pe militari la posturi, gata să demonstreze că sunt capabili să-şi îndeplinească misiunile de luptă la un nivel ridicat de performanţă, obiectiv atins prin rezultatele de excepţie realizate, şi în acest an, în poligonul de la ţărmul Mării Negre. Artileriştii antiaerieni clujeni au reconfirmat că sunt „maeştrii traiectoriilor precise” şi că deţin abilităţile necesare pentru a face faţă unor situaţii tactice complexe.

La finalul tragerilor de luptă, generalul de brigadă Nicolae Tonu locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, prezent la activitate, a felicitat echipele de tragere ale batalioanelor regimentului pentru nivelul îndeplinirii misiunii de luptă, dorind acestora mult succes în următoarele misiuni încredinţate.

Activitatea de instrucţie, pe parcursul tuturor etapelor, s-a desfăşurat cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi combatere a infectării cu COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel