Trafic de arme | O companie privată a importat ilegal în Ucraina trei sisteme de rachete S-125 (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a destructurat o reţea de trafic de arme care a folosit o schemă de import ilegală pentru a introduce în Ucraina, în scopul revânzării în străinătate, trei sisteme de rachete antiaeriene S-125, evaluate la peste 110 milioane de grivne (UAH).

Potrivit datelor preliminare ale anchetei SBU, reprezentanții unei întreprinderi din domeniul industriei de apărare, cu sediul în Ucraina, au gândit o schemă de import ilegală de arme, fără a informa autorităţile ucrainene şi fără a plăti taxe. Inculpații au susţinut un mod fraudulos că importul de arme era pentru Forțele Armate Ucrainene.

Pentru a face acest lucru, au trecut date incomplete sau inexacte în declarația vamală privind originea mărfurilor. De asemenea, pentru transportul ilegal al armelor peste granița de stat, dealerii au folosit date şi însemne ale unei companii afiliate dintr-o ţară europeană. SBU nu precizează în comunicatul de presă numele acestei ţări. Anchetatorii precizează că aceştia au cauzat pierderi bugetului de stat de peste 20 milioane UAH.

Aceste sisteme de rachete antiaeriene nu au ajuns în posesia armatei ucrainene. Inculpații le-au depozitat pe teritoriul uneia dintre bazele logistice ale întreprinderii din regiunea Kiev. Conform informațiilor preliminare, unele dintre armele importate ilegal de-a lungul timpului au fost reexportate în străinătate.

În timpul perchezițiilor efectuate de SBU în birourile, spații industriale și de depozite, precum și la adresele inculpaților, au găsit documente, echipamente informatice, suporturi electronice și alte articole care confirmă activitatea ilegală.

 

Nu este un incident izolat


Anul trecut, Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu Parchetul Militar, Întreprinderea de Stat „Ukroboronservice" și Biroul Vamal Mykolayiv au confiscat un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-125 Pechora şi 36 de rachete antiaeriene sol-aer 5V27D, împreună cu alte echipamente conexe și arme, toate importate ilegal pe teritoriul țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel