Tortul otrăvit. Serviciile speciale ucrainene au încercat să otrăvească piloții militari ruși participanți la un eveniment festiv

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit utilizatorului rus al canalului de Telegram “Fighterbomber”, serviciile speciale ucrainene au încercat să efectueze o operațiune la Școala de Aviaţie din Armavir, care trrebuia să se soldeze cu otrăvirea unui număr mare de piloți militari ruși. După cum a precizat acesta, vigilența ofițerilor ruși a făcut posibilă evitarea unor consecințe negative și reținerea făptuitorului.

Sursa a informat că totul s-a întâmplat în localitatea Armavir din Federația Rusă, pe timpul unui banchet festiv al piloților militari, care sărbătorea împlinirea a 20 de ani de la absolvirea școlii. Persoane necunoscute au livrat la banchet un tort uriaș, de 20 de kilograme, cu simbolurile școlii (AVVAKUL), precum și mai multe cutii de whisky.

Ofițerii participanți la petrecere chiar tăiaseră tortul și desfăcuseră sticlele de alcool, însă acestora li s-a sugerat să aștepte și să afle cine a fost așa de generos și a făcut un cadou atât de scump, din moment ce ei nu făcuseră nicio comandă.

,,Un ofițer responsabil, profitând de poziția sa oficială, le-a trimis colaboratorilor săi o fotografie a curierului surprinsă de camerele de supraveghere”, a scris utilizatorul “Fighterbomber” pe canalul său de Telegram.

În urma investigațiilor, curierul a fost reținut în timp ce încerca să zboare cu avionul din Stavropol. După cum s-a dovedit ulterior, atât tortul, cât și sticlele de whisky conțineau o anumită otravă, iar operațiunea a fost supravegheată de serviciile speciale ucrainene.

Autoritățile ruse au stabilit că fapta penală a fost comisă de un tânăr de 32 de ani din Melitopol, cu numele de familie Semenov, care a fost ajutat de mai mulți brutari din Armavir la prepararea prăjiturii. Misiunea acestora a constat în livrarea tortului și a băuturii la un banchet la care participau peste 70 de piloți militari, majoritatea în serviciul activ și cu funcții înalte.

În prezent, este intervievat curierul, care este, de fapt, și executantul faptei, iar forțele de securitate ruse îi caută pe complicii acestuia. Alte detalii ale cazului nu sunt disponibile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel