Ministrul ucrainean de externe despre iniţiativa lui Macron de a trimite trupe în Ucraina: Toată lumea știe, dar le este frică să o spună. Dacă Rusia nu este oprită, va fi un război în Europa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupele și tancurile armatei franceze sunt mobilizate pentru un exercițiu militar NATO. Sursa Foto: Janek Skarzynski / Getty Images.
Trupele și tancurile armatei franceze sunt mobilizate pentru un exercițiu militar NATO. Sursa Foto: Janek Skarzynski / Getty Images.

Emmanuel Macron a fost primul care a vorbit deschis despre ceea ce orice oficial din Europa ar trebui să înțeleagă: dacă Rusia nu este oprită în Ucraina, va fi un război în Europa, este convins ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba. Declarația președintelui francez Emmanuel Macron a declanșat o discuție care "va economisi mult timp pentru Europa". Această opinie a fost exprimată de ministrul ucrainean de externe într-un interviu acordat agenției lituaniene de presă Elta, citată de Delfi.

În timp ce discuțiile despre desfășurarea de trupe străine pe teritoriul Ucrainei au avut loc mult mai devreme între aliații din UE și NATO, Ministerul ucrainean de Externe nu avea cunoștință de acest lucru, a dat asigurări Kuleba.

,,Aceasta este o discuție internă. Acest mesaj al președintelui Macron a fost o surpriză pentru noi? Nu, nu a fost. Avem impresia că Parisul este prima capitală europeană care recunoaște public ceea ce este evident? Da, cred că da. Sunteți îngrijorați și nemulțumiți de această constatare a faptelor? Da, și acest lucru este evident. Dar discuția pe care a provocat-o această declarație a Parisului va economisi mult timp pentru ca Europa să își dea seama că trebuie să facă mai mult. Nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Europa", este precizat ministrul ucrainean de externe.

Kuleba a reamintit că în timpul ultimei conversații dintre președinții Ucrainei și Franței, care a avut loc acum două săptămâni la Paris, a observat că Macron i-a spus lui Zelenski: "Trebuie să facem acest lucru pentru voi și pentru noi înșine".

Cu toate acestea, potrivit ministrului Kuleba, nu toate capitalele europene înțeleg că "asistența acordată Ucrainei nu este caritate, ci salvarea vieților propriilor cetățeni, economisind o mulțime de bani care altfel ar fi cheltuiți pentru propria apărare".

Ministrul ucrainean de externe a menționat că, indiferent de prețul ajutorului acordat unei alte țări, este mult mai scump să te aperi singur.

"Acest mesaj al lui Macron este ceea ce toată lumea știe, dar se teme să spună. El este pur și simplu primul care vorbește deschis despre ceea ce cred că orice persoană responsabilă din Europa ar trebui să înțeleagă. Dacă Rusia nu este oprită în Ucraina, va fi un război în Europa", a conchis Kuleba.

Reamintim că, la 26 februarie, președintele francez Emmanuel Macron a admis posibilitatea desfășurării de trupe occidentale în Ucraina în timpul unui summit desfășurat la Paris la 26 februarie. El a adăugat ulterior că declaraţiile sale au fost atent gândite.

La 7 martie, în cadrul unei întâlniri cu liderii partidelor politice, Macron a declarat că Franța nu intenționează să stabilească "nicio restricție" în ceea ce privește sprijinul său pentru Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel