Știrile zilei: Generalul Hodges: România și Polonia, exemple pentru respectarea Articolului 5 al NATO; Serbia a primit primele tancuri T-72B1MS; Huawei a reclamat România la Comisia Europeana

DefenseRomania Team / 03 noi 2020 / 08:07

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 2 noiembrie.

1. Amenințarea Rusiei și Chinei e reală. Generalul Hodges: România și Polonia, exemple pentru respectarea Articolului 5 al NATO

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, fostul șef al Forţelor terestre americane în Europa (USAREUR), a vorbit în presa din Polonia despre amenințările Rusie și Chinei.

 

2.  Serbia a primit primele tancuri T-72B1MS (Video)

Serbia a primit primele tancuri ruseşti T-72B1MS “White Eagle”, conform mai multor informații furnizate atât de presa din Federaţia Rusă cât și de cea sârbească.

 

3.  Huawei a reclamat România şi Polonia la Comisia Europeană din cauza excluderii din rețeaua 5G

Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.

 

4. Rusia a exportat armamente în valoare de 180 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani

Potrivit agenției de presă Interfax, șeful companiei de stat Rostec din Federația Rusă, Serghei Chemezov, a declarat, pe 02.11.2020, că, pe parcursul ultimilor 20 de ani, societatea Rosoboronexport a furnizat arme către 122 de țări, pentru un total de 180 de miliarde de dolari.

 

5.  Brilliant Jump| NATO desfășoară 2500 de soldați și 600 de vehicule militare în Lituania (Foto/Video)

NATO a început săptămâna trecută cea de-a doua fază a exerciţiului militar Brilliant Jump-20, etapă considerată a fi principalul exercițiu anual pentru forța de reacție rapidă a Alianţei (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF) care se va desfăşura în Lituania şi la care vor participa aproximativ 2.500 de soldați.

 

6. Australia vrea să cumpere din SUA rachete Javelin FGM-148

Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzăre militară către guvernul australian de rachete Javelin FGM-148E și a echipamentelor aferente, pentru un cost estimat de 46 milioane dolari. 

 

7. Dan Dungaciu, despre alegerile din R. Moldova: Federaţia Rusă nu a punctat major, pentru că nu a dorit

Federaţia Rusă nu s-a implicat major în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, pentru că "nu a dorit", o dovadă în acest sens fiind şi prezenţa scăzută la vot în diaspora din Rusia, apreciază analistul de politică externă Dan Dungaciu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy