Știrile zilei: Generalul Hodges: România și Polonia, exemple pentru respectarea Articolului 5 al NATO; Serbia a primit primele tancuri T-72B1MS; Huawei a reclamat România la Comisia Europeana

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 2 noiembrie.

1. Amenințarea Rusiei și Chinei e reală. Generalul Hodges: România și Polonia, exemple pentru respectarea Articolului 5 al NATO

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, fostul șef al Forţelor terestre americane în Europa (USAREUR), a vorbit în presa din Polonia despre amenințările Rusie și Chinei.

 

2.  Serbia a primit primele tancuri T-72B1MS (Video)

Serbia a primit primele tancuri ruseşti T-72B1MS “White Eagle”, conform mai multor informații furnizate atât de presa din Federaţia Rusă cât și de cea sârbească.

 

3.  Huawei a reclamat România şi Polonia la Comisia Europeană din cauza excluderii din rețeaua 5G

Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.

 

4. Rusia a exportat armamente în valoare de 180 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani

Potrivit agenției de presă Interfax, șeful companiei de stat Rostec din Federația Rusă, Serghei Chemezov, a declarat, pe 02.11.2020, că, pe parcursul ultimilor 20 de ani, societatea Rosoboronexport a furnizat arme către 122 de țări, pentru un total de 180 de miliarde de dolari.

 

5.  Brilliant Jump| NATO desfășoară 2500 de soldați și 600 de vehicule militare în Lituania (Foto/Video)

NATO a început săptămâna trecută cea de-a doua fază a exerciţiului militar Brilliant Jump-20, etapă considerată a fi principalul exercițiu anual pentru forța de reacție rapidă a Alianţei (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF) care se va desfăşura în Lituania şi la care vor participa aproximativ 2.500 de soldați.

 

6. Australia vrea să cumpere din SUA rachete Javelin FGM-148

Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzăre militară către guvernul australian de rachete Javelin FGM-148E și a echipamentelor aferente, pentru un cost estimat de 46 milioane dolari. 

 

7. Dan Dungaciu, despre alegerile din R. Moldova: Federaţia Rusă nu a punctat major, pentru că nu a dorit

Federaţia Rusă nu s-a implicat major în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, pentru că "nu a dorit", o dovadă în acest sens fiind şi prezenţa scăzută la vot în diaspora din Rusia, apreciază analistul de politică externă Dan Dungaciu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel