Știrile zilei: Contractul României pentru corvete nu se va semna acum; Ambasada Rusiei la Chişinău: Armata Română că a ucis zeci de mii de oameni în Basarabia;Ucraina vrea corvete din Turcia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 26 octombrie.

1. Mult așteptatul contract al României pentru corvete nu se va semna în timpul vizitei din octombrie în Franța

În contextul în care o delegație a României condusă de premierul Ludovic Orban se află în Franța unde va semna o Foaie de parcurs pentru următorii patru ani privind Parteneriatul strategic, opinia publică s-ar fi așteptat ca România să semneze într-un final și contractul cu Naval Group, pentru construcția celor patru corvete din programul „Corveta multifuncțională”. Mai ales că din delegație face parte și ministrul apărării Nicolae Ciucă.

 

2. Ambasada Rusiei la Chişinău acuză Armata Română că a ucis zeci de mii de oameni în Basarabia

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis un comunicat prin care menționează că se arată „nedumeriți de declarațiile Ambasadei României în R. Moldova despre „soldații regimului Antonescu care au murit eroic la 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupația sovietică”. Ambasada acuză oficialii români de „cinism”.

 

3. Nave românești, parte a misiunii Frontex, acuzate că împing migranții înapoi în mare ( Foto/Video)

Două nave românești aparținând Poliției de Frontieră, care participă în mod frecvent la misiuni de patrulare pe mare sub egida UE, la granița Greciei cu Turcia, au fost filmate în timp desfășoară manevre ce par să încalce flagrant legislația internațională.

 

4. Verificarea sistemului american Aegis Ashore din Europa, inclusiv a celui din România, o propunere înaintată de Rusia către SUA 

Kremlinul a propus luni ca Rusia şi SUA să ajungă la un acord pentru a nu desfăşura anumite tipuri de rachete în Europa şi pentru a introduce verificarea reciprocă a măsurilor de întărire a încrederii, în condiţiile în care tratatul INF pentru controlul armelor nucleare şi-a încetat valabilitatea.

 

5. China va sancționa firmele americane pentru vânzarea de arme către Taiwan

China a anunțat luni că va impune sancțiuni companiilor și persoanelor din SUA pentru vânzarea de arme către Taiwan. 

 

6. Armata română dislocă în premieră sistemul Gepard în afara teritoriului național, într-o misiune NATO în Polonia

Un detașament de 102 militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda își începe misiunea de șase luni în Polonia, în cadrul Grupului de Luptă NATO dislocat în Baza militară Bemowo Piskie.

 

7. Ucraina poartă discuții cu Turcia pentru construirea de corvete

Ministrul pentru industriile strategice din Ucraina, Oleh Urusky, a informat că Ucraina este interesată de realizarea unei corvete moderne împreună cu Turcia. 

 

8. Generalul Alexandru Grumaz e convins că SUA vor disloca F-35 în România

Generalul (r) Alexandru Grumaz și-a exprimat convingerea că în viitorul apropiat Statele Unite ale Americii vor disloca aeronave F-35 în România, atât la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cât și la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii.

 

9. Algeria a primit primul lot de avioane de vânătoare MiG-29M din Rusia

Forțele aeriene algeriene au primit primul lot de avioane de vânătoare MiG-29M / MiG-29M2 din Rusia.

 

10. Putin impune condiții pentru a nu desfășura rachetele 9M729 Novator în partea europeană a ţării

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat disponibilitatea Rusiei de a nu desfăşura rachete de croazieră 9M729 Novator în partea europeană a ţării, rachete cunoscute sub indicativul NATO SSC-8, din cauza dezvoltării cărora SUA s-au retras din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), dar numai cu condiţia unor măsuri similare din partea ţărilor NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel