China va sancționa firmele americane pentru vânzarea de arme către Taiwan

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a anunțat luni că va impune sancțiuni companiilor și persoanelor din SUA pentru vânzarea de arme către Taiwan. 

"Boeing, Lockheed Martin și Raytheon se află pe lista companiilor și persoanelor din SUA care se vor confrunta cu sancțiuni chineze pentru vânzarea de arme către Taiwan", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, la o conferință de presă la Beijing, potrivit CGTN, transmite Anadolu.

China susține că Taiwanul este o „provincie separatistă”, în timp ce Taipei a insistat asupra independenței sale din 1949. Cel puțin 16 țări recunosc Taiwanul și au relații diplomatice cu Taipei.

Măsura a înfuriat Beijingul care a spus săptămâna trecută că va da „răspunsul necesar” după ce SUA au aprobat o potențială vânzare de arme către Taiwan în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Departamentul de Stat al SUA a notificat oficial Congresul cu privire la vânzările de arme planificate către Taiwan. China a avertizat în repetate rânduri SUA împotriva oricărei astfel de măsuri.

Citește și: Armata taiwaneză afirmă că are dreptul la contraatac, în contextul ameninţărilor din partea Chinei

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel