Știrile zilei: Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar; Două F-16 românești, misiuni cu două bombardiere americane B-52; Grecia vrea 24 de avioane F-35

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 24 septembrie.

1. Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul

În regiunea Astrahan, la poligonul Ashuluk al armatei ruse, militarii Diviziei de apărare aeriană Rzhev ale Forțelor Aeriene Leningrad și ale Forțelor de Apărare Aeriană din districtul militar occidental rus au efectuat lansări de rachete ghidate antiaeriene cu sistemele S-300, a precizat ministerul rus al Apărării, pe 22 septembrie.

 

2. Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52

Două aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române și două bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress au participat miercuri, 23 septembrie, la exercițiul aerian „Bomber Weapon Training” organizat de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE).

 

3. Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35

La începutul acestei săptămâni am precizat într-o scurtă analiza că ambiţiile geopolitice ale Turciei în Marea Egee și în estul Mediteranei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării şi să stabilească parteneriate bilaterale și multilaterale care nu se limitează la domeniul diplomației, ci presupun și achiziții de tehnică militară. Azi, am decis să reiau acest subiect, deoarece agenția de știri elenă Pentapostagma a relatat că Atena îşi propune ca în următorii 15 ani să cumpere avioane F-35 şi UAV-uri.

 

4. Piloți americani cu avioane F-35B, la bordul portavionului britanic HMS Queen Elizabeth (Video)

Zece avioane americane F-35B Lighting II Joint Strike Fighters se află la bordul portavionului britanic HMS Queen Elizabeth (R08) pentru o serie de exerciții, a anunțat escadrila.

 

5. Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)

Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de joi, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria

 

6. Ucraina își întărește flota de “țânțari” din Marea Azov transportând navele pe uscat

Portalul militar ucrainean mil.in.ua a informat că, pe 22 septembrie, un convoi de autotractoare cu echipamente grele și vehicule speciale a ajuns în portul Berdyansk de la Marea Azov. Transportul a asigurat deplasarea pe uscat a încă două vedete blindate de artilerie ale Forțelor Navale din Ucraina.

 

7. Două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 23.09.2020, două avioane de vânătoare de tip Su-27 au fost ridicate în aer pentru a intercepta deasupra Mării Negre a două bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel